Καπκέικς με γεύση τιραμισού

Ένας υπέροχος συνδυασμός δύο αγαπημένων γλυκισμάτων με έμπνευση από την Ιταλία που ενώνει το ξακουστό επιδόρπιο τιραμισού και τα περίφημα καπκέικς και δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Αυτά τα αφράτα κεκάκια εμποτίζονται με ένα μίγμα εσπρέσσο και λικέρ καφέ και στη συνέχεια καλύπτονται με μια βουτυρόκρεμα με μασκαρπόνε και στολίζονται με ένα σύννεφο κακάο.

Υλικά για τη Συνταγή

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού εσπρέσσο

σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο

½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

½ φλιτζάνι γάλα, πλήρες

Για τον εμποτισμό

¼ φλιτζανιού έτοιμο εσπρέσσο

¼ φλιτζανιού λικέρ καφέ (αντικαταστήστε το με επιπλέον έτοιμο εσπρέσσο)

Για την κρέμα

½ φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

225 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου

4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές της σούπας λικέρ καφέ (αντικαταστήστε το με έτοιμο εσπρέσσο)

Σκόνη κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1.Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και στρώστε με τα ειδικά χαρτάκια 12 θήκες για καπκέικς. Κοσκινίστε μαζί όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν, τη σκόνη εσπρέσσο και το αλάτι.

2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε με το μίξερ, το λιωμένο βούτυρο, τις 2 ζάχαρες, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

3. Βάλτε στο μπολ με το μίγμα των αυγών τη μισή ποσότητα των στέρεων υλικών και ανακατέψτε. Έπειτα ξεκινήστε να προσθέτετε εναλλάξ το γάλα και την υπόλοιπη ποσότητα των στέρεων υλικών και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Το μίγμα θα είναι αραιό.

4. Γεμίστε προσεκτικά τις προετοιμασμένες θήκες των καπκέικς με ¼ φλιτζανιού από το μίγμα, έτσι ώστε να φτάσει περίπου μέχρι τη μέση τους.

5. Ψήστε για 18-22 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο τους να βγει καθαρή. Αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν.

6. Όσο είναι ακόμα ζεστά, ανακατέψτε σε ένα μπολ τον έτοιμο καφέ εσπρέσσο μαζί με το λικέρ μέχρι να ενωθούν. Περιχύστε το κάθε καπκέικ με 1-2 κουταλάκια του γλυκού και αφήστε τα στην άκρη να εμποτιστούν.

7. Στο μεταξύ ετοιμάστε την κρέμα μασκαρπόνε. Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο και το μασκαρπόνε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Ρίξτε τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε αργά μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτή. Συνεχίστε με το λικέρ ή τον καφέ και χτυπήστε στη δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να το μίγμα να φουσκώσει και να αφρατέψει.

8. Με ένα κορνέ διακοσμήστε με την κρέμα τα καπκέικς, πασπαλίστε με σκόνη κακάο ή τρίμμα σοκολάτας και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης:

Μπρουσκέτες με τυρί, πιπεριά Φλωρίνης, τοματίνια και βασιλικό

Σπιτικό λιμοντσέλο, το λικέρ του ήλιου

Χουνκιάρ μπεγιεντί (hünkar beğendi), όπως αρέσει στον Σουλτάνο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καπκέικς,kapkeiks