Καιρός: Νέο κύμα μίνι κακοκαιρίας έρχεται από την Τρίτη – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Αρχίζει να θυμίζει φθινόπωρο ο καιρός καθώς πέρα από τις βροχές που έρχονται αναμένεται να σημειωθεί και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ώρες και για δύο μέρες στη χώρα μας. Το νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκινά την Τρίτη, με τους μετεωρολόγους να δίνουν τα τελευταία τους προγνωστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha, Γιώργο Τσατραφύλλια, από τις περιοχές που θα πλήξει το κύμα κακοκαιρίας δεν λείπει η Θεσσαλία, ενώ και

η Αττική φαίνεται ότι θα επηρεαστεί, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό όσο άλλες περιοχές.

Χαρακτηριστικά όπως έγραψε ο ίδιος στο Facebook:

«Άρωμα Φθινοπώρου το επόμενο 48ωρο με μπόλικες βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας ( έως 8 βαθμούς στα βόρεια) και πολύ ισχυρούς βοριάδες τις επόμενες ώρες σε βόρειο Αιγαίο. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από την Τρίτη μετά το μεσημέρι μέχρι το πρωί της Τετάρτης είναι το Ιόνιο (κυρίως τα πιο βόρεια τμήματα) ,η Ήπειρος,η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα , η Ηλεία ,η Μεσσηνία. Την Τετάρτη (μεσημέρι-απόγευμα) οι πιο πολλές βροχές θα εκδηλωθούν στην Βοιωτία ,στη Φθιώτιδα ,στην Πελοπόννησο και στις Κυκλάδες. Την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί.

Υ.Γ1: Η Αττική θα επηρεαστεί με λίγα φαινόμενα.

ΥΓ2 :Η μεταβολή αυτή του καιρού είναι φυσιολογική για την εποχή.

ΥΓ3: Στη θεσσαλία θα βρέξει και θα εμποδίσει την αποκατάσταση.

ΥΓ4: Ζακέτα να πάρεις!»

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, σήμερα θα είναι μία βροχερή ημέρα για την κεντρική, ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, δυτική Στερεά και Ήπειρο.

Παράλληλα η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή με τον υδράργυρο να φτάνει στους 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα αγγίξει και τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα στην Αττική δεν θα παρουσιάσει φαινόμενα, με την ηλιοφάνεια ωστόσο να είναι πιο περιορισμένη. Η θερμοκρασία στους 27 βαθμούς Κελσίου.

Η Τρίτη θα είναι μία μέρα με περισσότερες βροχές και καταιγίδες. Συγκεκριμένα βροχές θα έχουμε στο Ιόνιο, τη Δυτική Θράκη, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο οριακά μπορεί να βρέξει το βράδυ στην Αθήνα.

Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως θα πέσει η θερμοκρασία, με το θερμόμετρο στους 24 βαθμούς.

Η Τετάρτη θα κυλήσει με παρόμοιες συνθήκες.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές «χτυπούν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη

Η αυριανή ημέρα χρειάζεται προσοχή. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης πολύ μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουμε στα δυτικά και βόρεια – προς τη δυτική Θεσσαλία, την Ήπειρο, το βόρειο και κεντρικό Ιόνιο, την Κεντρική Μακεδονία – όπου θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Από Τετάρτη και έπειτα, το κύμα θα κινηθεί πιο νότια και θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές και από Πέμπτη και μετά μιλάμε και πάλι για βελτίωση, θα ανέβει και σημαντικά η θερμοκρασία.

Διαβάστε επίσης:

Αχιλλέας Μπέος: «Ο πατέρας μου είναι ομοφοβικός, με τρομάζει» λέει η κόρη του (Video)

Κηφισιά: «Συμμορία» κοριτσιών έδειρε ανήλικες για να τις ληστέψει

Φρίκη στη Ρόδο: Είχε φυλακίσει για 6 χρόνια γυναίκα στο σπίτι του και την εξέδιδε

Keywords
Τυχαία Θέματα