Και ξαφνικά συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου – Τι θα ισχύσει για τις ευρωεκλογές

Δεν περνάει απαρατήρητη η συζήτηση που έχει ανοίξει για την αλλαγή του εκλογικού νόμου τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για το ποσοστό εισόδου στην Βουλή.

Οι πληροφορίες θέλουν να γίνεται κουβέντα τόσο για την επιστροφή της λίστας στις ευρωεκλογές όσο και αύξηση της εισόδου της Βουλής στο 5% για τις εθνικές εκλογές.  Μάλιστα, ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

απέφυγε να αναφερθεί κατά την χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Για όλα τα εκλογικά ζητήματα αυτή τη στιγμή δεν έχω υπόψιν μου κάποια σχετική συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση, αυτά δεν είναι της παρούσης. Όταν θα υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο θα ενημερωθείτε αρμοδίως», ανέφερε μετά από σχετική ερώτηση.  

Πάντως, είχε ενδιαφέρον η χθεσινή τοποθέτηση του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος όπως είπε δεν υπάρχει κανένα συνταγματικό κώλυμα. «Δεν βλέπω να υπάρχει συνταγματικό κώλυμα για την αύξηση του ορίου εισόδου στη Βουλή κόμματος. Καταρχήν, ήδη το γεγονός ότι προβλέπεται ένα ποσοστό για να μπορέσει κανείς να συμμετάσχει στην κατανομή των εδρών και να βγάλει βουλευτή δεν θεωρήθηκε ποτέ αντισυνταγματικό», ανέφερε ο κ. Μανιτάκης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επιστροφή της λίστας στις Ευρωεκλογές, στον ΣΥΡΙΖΑ – υπό την ηγεσία του Τσίπρα – αλλά και στο ΠΑΣΟΚ είναι υπερ. Όσο να ‘ναι έχει ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης:

«Ουδέν σχόλιον» Μαρινάκη για αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Πρώτη του Τσίπρα μετά την παραίτηση (Photos)

ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν… τα όργανα για τα καλά

Keywords
Τυχαία Θέματα
Και ξαφνικά συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου – Τι θα ισχύσει για τις ευρωεκλογές,