Μεσανατολικό: 3.000 Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την Τζενίν (Photos/Videos)

Περίπου 3.000 Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν μετά την επιχείρηση του στρατού του Ισραήλ στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης με οκτώ νεκρούς και άλλους 80 τραυματίες, 17 εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε παλαιστίνιος αξιωματούχος.

«Περίπου 3.000 άνθρωποι έχουν πλέον εγκαταλείψει τον καταυλισμό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αντικυβερνήτης της Τζενίν, ο Καμάλ Αμπού αλ Ρουμπ, υπογραμμίζοντας πως οι αρχές έλαβαν μέτρα για τη φιλοξενία τους σε σχολεία και άλλες

εγκαταστάσεις στην πόλη.

Hundreds of Palestinians have no where to go after being expelled from their houses in Jenin camp. pic.twitter.com/JSxu7gU3Pf

TIMES OF GAZA (@Timesofgaza) July 3, 2023

Επικίνδυνη κλιμάκωση στην ένταση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη αποτελεί η επίθεση του Ισραήλ στην πόλη Τζενίν, στη μεγαλύτερη στρατιωτική του επιχείρηση στα παλαιστινιακά εδάφη εδώ και 20 χρόνια, σε μια «εκτεταμένη αντιτρομοκρατική προσπάθεια», όπως τη χαρακτήρισε.

Εξαπολύοντας τουλάχιστον 10 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε κτίρια, μια ταξιαρχία ισραηλινών στρατευμάτων – που υποδηλώνει 1.000 έως 2.000 στρατιώτες – υποστηριζόμενη από θωρακισμένες μπουλντόζες και ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες εισήλθε στην πόλη και στον προσφυγικό καταυλισμό της, αντιμετωπίζοντας πυρά από Παλαιστίνιους, αφού το Ισραήλ ενημέρωσε τον Λευκό Οίκο για τα σχέδιά του.

Όπως αναφέρει το CNN, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωσαν ότι ξεκίνησαν μια «εκτεταμένη αντιτρομοκρατική προσπάθεια στην περιοχή της πόλης Τζενίν και του στρατοπέδου Τζενίν», πλήττοντας «τρομοκρατικές υποδομές«, σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στο Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Jenin this night, Palestine pic.twitter.com/wWYdMSLwOc

— Muhammad Smiry (@MuhammadSmiry) July 3, 2023

Κάτοικοι της Τζενίν δήλωσαν στο CNN ότι άκουσαν εκρήξεις και σφοδρούς πυροβολισμούς στην περιοχή, ενώ βίντεο από τη σκηνή έδειχνε τραυματισμένους Παλαιστίνιους να μεταφέρονται με ασθενοφόρο στο κυβερνητικό νοσοκομείο της Τζενίν.

Αμπάς: Νέο έγκλημα πολέμου – Κάλεσμα Χαμάς για μάχη

Εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς, χαρακτήρισε την επιχείρηση «νέο έγκλημα πολέμου κατά του ανυπεράσπιστου λαού μας», ενώ η μαχητική οργάνωση Χαμάς που εδρεύει στη Γάζα κάλεσε τους νέους άνδρες στη Δυτική Όχθη να συμμετάσχουν στις μάχες.

Isswaya, East Jerusalem

Palestinian Youth are confronting Israeli occupation forces in the town, in response to the invasion of Jenin. pic.twitter.com/IFMIZ4CD6K

— Younis | يونس (@ytirawi) July 3, 2023

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς κάλεσε τους νέους στη Δυτική Όχθη να συμμετάσχουν στις μάχες. Ο Saleh al-Arouri, αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της οργάνωσης, δήλωσε: «Στους ήρωές μας στη Δυτική Όχθη, από το νότο έως το βορρά: Αυτή είναι η μέρα σας, νέοι άνδρες. Πολεμήστε με όλα τα όπλα, όλο το θυμό σας και με κάθε δυνατό μέσο για να υπερασπιστείτε την τιμή μας στην Τζενίν».

Η Λιν Χέιστινγκς, μόνιμη συντονίστρια ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, χαρακτήρισε «ανησυχητική» την «κλίμακα της επιχείρησης των ισραηλινών δυνάμεων στην Τζενίν», προσθέτοντας στο Twitter: «Χρησιμοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές στον πυκνοκατοικημένο προσφυγικό καταυλισμό. Αρκετοί νεκροί και σοβαρά τραυματίες. Πρέπει να διασφαλιστεί η πρόσβαση σε όλους τους τραυματίες».

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Έκκληση της οικογένειας του 17χρονου για τερματισμό της βίας

Europol: Στην Ευρώπη «ανθούν» τα καρτέλ των ναρκωτικών

Ερντογάν για επεισόδια στη Γαλλία: «Σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεσανατολικό, 3 000 Παλαιστίνιοι, Τζενίν PhotosVideos,mesanatoliko, 3 000 palaistinioi, tzenin PhotosVideos