Ιταλία: Βαριά πρόστιμα για όσους παίρνουν «αναμνηστικά» από παραλίες της Σαρδηνίας (videos)

Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ιταλία αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τους επιβληθούν πρόστιμα αν συλληφθούν να έχουν στην κατοχή τους άμμο από συγκεκριμένες προστατευόμενες παραλίες, γράφει η Sun.

Σε αρκετές περιοχές της Ιταλίας, όπου οι παραλίες χαρακτηρίζονται προστατευόμενες, απαγορεύεται αυστηρά στους επισκέπτες να φεύγουν παίρνοντας ως «αναμνηστικά» άμμο, κοχύλια, βότσαλα, ζώα ή φυτά.

Πιθανώς δεν γνώριζαν την απαγόρευση αυτή δύο τουρίστες που συνελήφθησαν με μπουκαλάκια στα οποία είχαν τοποθετήσει άμμο από

11 προστατευόμενες παραλίες και τώρα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τους επιβληθούν πρόστιμα ύψους τουλάχιστον 33.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι που εντοπίστηκε με τα μπουκαλάκια άμμου όταν επιβιβάστηκε στο πλοίο στην Όλβια της Σαρδηνίας, με προορισμό το Λιβόρνο, πριν από λίγες μέρες. Σε έρευνα που έγινε στις αποσκευές τους εντοπίστηκαν 11 μπουκαλάκια με άμμο, που το καθένα είχε και ταμπελάκι με το όνομα της παραλίας από την οποία προερχόταν το περιεχόμενο.

Αξιωματούχοι της λιμενικής αρχής της Σαρδηνίας κατάσχεσαν τα μπουκαλάκια, καθώς οι παραλίες είναι προστατευόμενες και απαγορεύεται αυστηρά η αφαίρεση άμμου, χαλικιών και κοχυλιών. Οι τουρίστες που συνελήφθησαν είναι Ιταλοί που ζουν στη Μόντενα και είχαν πάρει άμμο από τις παραλίες Καπριτσιόλι, Πριντσίπε, Λου Ιμπόστου, Κάλα Μπραντίντσι, Λίστσια Ρούζα, Ροματζίνο και Γκράντε Πεβέρο.

Άλλοι δύο Ιταλοί τουρίστες συνελήφθησαν στο φέρι μπόουτ στο λιμάνι της Όλβια, επειδή είχαν πάρει μαζί τους μερικά κοχύλια, μεταξύ των οποίων και κέλυφος πίννας, που είναι ένα μεγάλο είδος μεσογειακής αχιβάδας, δίθυρο μαλάκιο της οικογένειας Pinnidae.

Τα πρόστιμα που προβλέπονται κυμαίνονται από 500 έως 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση του νόμου.

Διαβάστε επίσης:

Αυστρία: Το χωριό 700 κατοίκων που βάζει φρένο σε 10.000 τουρίστες την ημέρα (Videos)

Μπλακ άουτ στα βρετανικά αεροδρόμια: Ίσως χρειαστούν μέρες για να αποκατασταθεί το πρόβλημα

Σεισμός 4.8 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία

Keywords
Τυχαία Θέματα