Έβρος: Πάνω από 808.000 τα καμένα στρέμματα – Συνεχίζεται η μάχη σε δύο μέτωπα (photo/video)

Ανυπολόγιστο είναι το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή του Έβρου, όπου η φωτιά έχει ήδη κατακάψει 808.000 στρέμματα.

Όπως αναφέρει το meteo, η δασική πυρκαγιά στον Έβρο είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των νεότερων δορυφορικών δεδομένων, που έγιναν σήμερα διαθέσιμα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών

σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 808.000 στρέμματα (έως την 28/8, 12:28 τοπική ώρα).

Συνεχίζεται η μάχη σε δύο μέτωπα

Συνεχίζονται σήμερα, με αυξημένες επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις και με ήπιους ανέμους, οι επιχειρήσεις κατάσβεσης στα δύο εναπομείναντα μέτωπα της πυρκαγιάς στον Έβρο, στη Λεπτοκαρυά και την περιοχή της Κοτρωνιάς.

Σύμφωνα με τη δασάρχη Σουφλίου, Γιάννα Διαγκάκη, από χθες η προσπάθεια των δυνάμεων πυρόσβεσης έχει επικεντρωθεί στο μεγάλο σε μήκος μέτωπο της Κοτρωνιάς προσπαθώντας να το περιορίσουν, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών με μηχανήματα έργου και για την αναχαίτιση της πυρκαγιάς αλλά και για την προστασία των αναδασώσεων Πεύκης που υπάρχουν στην περιοχή.

Ειδικότερα, σήμερα επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Διαβάστε επίσης:

Πώς συνελήφθη ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ που εκβίαζε επιχειρηματίες – Χειροπέδες και σε συγγενή του, Ειδικό Φρουρό

Έβρος: «Οι “σερίφηδες” διαχώρισαν οικογένειες και αιχμαλώτισαν μόνο νεαρούς άνδρες», είπε η δικηγόρος των μεταναστών (video)

Μητροπολίτης Δωδώνης για νέες ταυτότητες: Αυτά που λέγονται για τσιπάκια είναι αστεία πράγματα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έβρος, Μάχη, – Δημιουργία,evros, machi, – dimiourgia