Νίκος Παππάς: «Να ψηφίσουν και οι φίλοι του κόμματος, όχι μόνο τα μέλη» (Video)

Θέμα να μπορούν να ψηφίσουν και οι φίλοι του κόμματος και όχι μόνο τα μέλη, στην επικείμενη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θέτει ο Νίκος Παππάς, με δήλωσή του από τις Σέρρες που βρίσκεται στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

ουσιαστικά επαναφέρει τη συζήτηση παρά το ότι στα τέλη Ιουλίου είχε συζητηθεί το θέμα αλλά αποφασίστηκε τελικώς η κάλπη να προχωρήσει με την προηγούμενη διαδικασία, την ψήφο από τα μέλη ακόμη κι αν εγγράφονται την ίδια μέρα της ψηφοφορίας.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά την περιοδεία του στις Σέρρες, ο Νίκος Παππάς δήλωσε:

«Νομίζω ότι θα πρέπει να βρούμε τρόπο να ψηφίζουν και οι φίλοι του κόμματος. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, θα πολλαπλασιάσει τη δύναμή μας και θα την κάνει πολιτικά ακόμα πιο ισχυρή». Πρόσθεσε επίσης πως πρέπει να είναι μια «Απολύτως ανοιχτή διαδικασία. Υπάρχει μητρώο φίλων του κόμματος, νομίζω ότι πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε τρόπο ώστε να ψηφίζουν και οι φίλοι».

Χθες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με μέλη και φίλους – φίλες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο πάντας της εκστρατείας του «για την Παράταξη της Νίκης, για τη νίκη της παράταξης», όπως λέει το βασικό σύνθημά του.

Βασικά σημεία της τοποθέτησής του:

-«Στόχος μας είναι να χτίσουμε με αξιοπιστία την παράταξη που θα αναμετρηθεί με τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη. Την παράταξη που εκτείνεται από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο.

Στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη, να φτιάξουμε το κόμμα των μελών. Αυτό είναι το μείζον ζήτημα, αυτό που περιμένει από εμάς κάθε δημοκρατικός πολίτης. Μια αξιόπιστη εναλλακτική».

-«Δυστυχώς, μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει όλα όσα έπρεπε για να καταστεί η εσωκομματική εκλογή ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός.

Η τηλεοπτική συνάντηση των υποψηφίων στις 7 Σεπτεμβρίου θα βοηθήσει να ενημερωθεί ο κόσμος για τις θέσεις, τις συγκλίσεις και τις διαφορές μας, θα αυξηθεί το ενδιαφέρον και την προσέλευση προοδευτικών πολιτών στην κάλπη».

-«Ζούμε καταστροφικά αποτελέσματα με λιγότερες εστίες, αλλά με εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένων εκτάσεων, με τις φωτιές να σταματάνε στη θάλασσα και δεκάδες ανθρώπινες ζωές να έχουν χαθεί. Και αυτό δεν είναι λόγω της κλιματικής κρίσης. Κλιματική κρίση έχουν και άλλες χώρες στον ευρωπαϊκό νότο.

Η χώρα μας βιώνει μια βαθιά πολιτική κρίση η οποία έχει ονοματεπώνυμο: Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης».

-«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να μας πει τι έχει συμφωνήσει με τον κ. Ερντογάν. Αν η συμφωνία αποδομεί όσα κατακτήσαμε την περίοδο 2015-2019 και αποσταθεροποιεί περαιτέρω την περιοχή, δεν θα έχει τη συναίνεση μας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστος Γιαννούλης, οι πρώην βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης και Σερρών, αντίστοιχα, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Λευτέρης Αβραμάκης, οι υποψήφιοι βουλευτές Χρήστος Ρόκος, Άρης Στυλιανού και Αρετή Μπατά, η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Θωμά, ο συντονιστής της Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Αμπατζάς, ο αναπληρωτής συντονιστής Μίλτος Οικονόμου, ο πρώην συντονιστής Χρήστος Δουΐτσης.

Τοποθέτηση έκανε και ο υπεύθυνος για την επικοινωνία της υποψηφιότητάς μου, πρώην βουλευτής Ημαθίας και πρώην υπουργός, Άγγελος Τόλκας

Διαβάστε επίσης

Μαρινάκης για φωτιές: «Θα στηρίξουμε τους πληγέντες – Επενδύουμε στην πρόληψη»

Βορίδης για μεταναστευτικό, φράχτη, «σερίφηδες» και καμένα «που μπορεί και να μην είναι» (vid)

Στέφανος Κασσελάκης: Και επίσημα υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Η ανακοίνωση (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα