Ισραήλ: Με... φιέστα υποδέχτηκε ο Νετανιάχου τα πρώτα 100.000 εμβόλια (Photos/Videos)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Το Ισραήλ έλαβε σήμερα την πρώτη αποστολή 100.000 δόσεων εμβολίων κορωνοϊού με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπέντζαμιν Νετανιάχου να βρίσκει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διοργανώσει… φιέστα υποδοχής σε μια περίοδο όπου βάλλεται από όλες τις πλευρές. Πρόσφατα, άλλωστε η ισραηλινή αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους ως υπόπτους διαφθοράς στην πώληση στρατιωτικών υποβρυχίων του γερμανικού κολοσσού ThyssenKrupp έναντι περίπου δύο δισεκ. δολαρίων

(1,6 δισεκ. ευρώ).

Ένα αεροπλάνο cargo προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν μεταφέροντας αυτό που οι αξιωματούχοι είπαν ότι ήταν δεκάδες χιλιάδες δόσεις εμβολίων της Pfizer, ξεκινώντας έτσι το επόμενο στάδιο, αυτό της μεταφοράς και αποθήκευσης .

Το Ισραήλ σχεδιάζει να ξεκινήσει την χορήγηση των εμβολίων στις 20 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο διανομέας Teva Pharmaceutical Industries Ltd.

«Πιστεύω σε αυτό το εμβόλιο. Περιμένω ότι θα λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις τις επόμενες ημέρες», δήλωσε από τη μεριά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο, προσθέτοντας ότι σκοπεύει να είναι ο πρώτος Ισραηλινός που θα εμβολιαστεί.

 pic.twitter.com/70WEdKjw5G

— Benjamin Netanyahu (@netanyahu) December 9, 2020

8 εκατ. δόσεις

Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να παράσχουν στο Ισραήλ 8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο η Βρετανία χθες άρχισε να χορηγεί στους πολίτες της. Το Ισραήλ έχει επίσης παραγγείλει εμβόλια από την Moderna Inc. και την AstraZeneca Plc.

Ένα ισραηλινό μέλος του υπουργικού συμβουλίου είπε αυτήν την εβδομάδα ότι τα εμβόλια Pfizer θα φτάσουν στο Ισραήλ την Πέμπτη για να χορηγηθούν στους ηλικιωμένους και σε άλλους πληθυσμούς υψηλού κινδύνου και θα ακολουθήσουν αυτά της Moderna.

ΙσραήλεμβόλιαΚορωνοϊόςΜπέντζαμιν ΝετανιάχουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα