ΗΠΑ: 93χρονος βετεράνος ολοκληρώνει τον γύρο της χώρας έχοντας τρέξει 4.000 χλμ.

ΚΟΣΜΟΣ

Ένας 93χρονος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έφτασε στο νησί του St Simon, στην πολιτεία της Tζιόρτζια στις ΗΠΑ, δύο χρόνια και 10 μήνες αφού ξεκίνησε να τρέχει από το San Diego.

Ο Ernie Andrus ξεκίνησε από την Δυτική ακτή των ΗΠΑ και μια μέρα μετά τα γεννέθλιά του έφτασε επιτέλους στον Ατλαντικό Ωκεανό, σημειώνοντας το τέλος του μαραθωνίου των 4.180 χιλιομέτρων κατά μήκος της χώρας.

Ο κ. Andru μάζευε λεφτά

για να επιστραφεί και το τελευταίο πολεμικό πλοίο απόβασης (naval landing ship) στην Νορμανδία για την 75η επέτειο της Απόβασης στην Νορμανδία. Υπηρέτησε ως γιατρός σε ένα παρόμοιο πλοίο κατά την διάρκεια του πολέμου.

Κατά την άφική του στο νησί του St Simons, όπου τον υποδέχτηκε πλήθος που φώναζε το όνομα του, δήλωσε στο Brunswick News: «Όλος αυτός ο κόσμος. Αυτό είναι υπέροχο, αυτό είναι το μεγαλύτερο κοινό που είχα ποτέ. Είμαι χαρούμενος που τελείωσα και ολοκλήρωσα τον στόχο μου».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στις 10 Ιουνίου, ο 93χρονος Andru είχε τρέξει 4.076,468 χιλιόμετρα σε 956 ώρες και 49 λεπτά. Είχε καταφέρει να τρέχει κατά μέσο όρο 30 χιλιόμετρα την εβδομάδα και του είχαν απομείνει 160 χιλιόμετρα για να ολοκληρώσει το ταξίδι του.

Πολλοί ταξίδεψαν από την Αριζόνα και την Νέα Υόρκη για να δουν τον βετεράνο να ολοκληρώνει το ταξίδι του. Μια ομάδα που από ότι φαίνεται ήταν η οικογένειά του και φίλοι του έσπευσαν να τον συγχαρούν.

Ο συνταξιούχος, που πραγματικά προκαλεί θαυμασμό, έχει ήδη προγραμματίσει την επόμενη περιπέτειά του, να οδηγήσει 3.600 χιλιόμετρα με το τροχόσπιτο του στον αυτοκινητόδρομο της Αλάσκα για να πάει στην θετή της κόρη που μένει εκεί.

Μαραθώνιοςβετεράνος93χρονοςΗΠΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα