Ηλιόπουλος: «Ακροδεξιά τρολ» στοχοποιούν τον βουλευτή και αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών Γιάννη Μπουρνού

Τη στοχοποίηση του βουλευτή και αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών, Γιάννη Μπουρνού από «ακροδεξιά τρολ του Μαξίμου» καταγγέλλει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Την ημέρα που ο υπουργός Άμυνας αρνήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά κρίσιμα ερωτήματα για την εν κρυπτώ αποστολή όπλων στην Ουκρανία, τον κίνδυνο αποδυνάμωσης της εθνικής άμυνας και την επικίνδυνη εμπλοκή τής Ελλάδας στον πόλεμο και επιτέθηκε με αδιανόητο τρόπο

στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα ακροδεξιά τρολ του Μεγάρου Μαξίμου στοχοποιούν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού με απειλές για τη ζωή του, την οικογένειά του και δημοσιεύουν ακόμα και τη διεύθυνσή του», υπογραμμίζει σε δήλωσή του.

«Το ερώτημα προς τον κ. Μητσοτάκη είναι σαφές: Επικροτεί ή αποδοκιμάζει τη στοχοποίηση και τις χυδαιότητες περί προδοσίας εναντίον του βουλευτή και αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία;», συνεχίζει και καταλήγει:

«Ας έχει υπόψη του ότι για οτιδήποτε συμβεί θα έχει την απόλυτη ευθύνη».

Ο Παναγιωτόπουλος, ο Μπουρνούς και το ελβετικό τυρί

Σημειώνεται πως σήμερα πρώτο trend στο twitter είναι το hashtag #προδοτη_μπουρνους στο οποίο αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.

Αφορμή για το hashtag, φαίνεται πως στάθηκε ο εκνευρισμός του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων που διακινούν απόρρητες πληροφορίες για την αμυντική διάταξη της χώρας, μετατρέποντας τα επιτελεία σε «ελβετικό τυρί».

Κατά την δευτερολογία του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής για την ενημέρωση της αποστολής αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως θα εγείρει θέμα στους αρχηγούς των επιτελείων καθώς όπως είπε το σύστημα πληροφοριών μοιάζει με «ελβετικό τυρί».

«Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία. Εδώ μιλάνε όλοι. Δεν έχει νόημα η αντικατασκοπεία πλέον. Τα συζητούν στο καφενείο. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το επιχειρησιακό σχέδιο των μονάδων στα νησιά για παράδειγμα στη Λέσβο έχει ως εξής, όπως το περιέγραψε: «Εγώ από τα λίγα που γνωρίζω, ξέρω ότι κάθε μονάδα υπολογίζει το σενάριο: τόσες μέρες πολέμου, επί τόσες οβίδες την ημέρα ανάλωση, χρειάζομαι τόσες για να αντέξω μέχρι να με ανεφοδιάσουν, εφόσον καταφέρουν να με ανεφοδιάσουν. Συνεπώς, από πού έφυγαν τα βλήματα; Από τις αποθήκες πρώτης γραμμής; Από τις αποθήκες εφεδρείας; Από τα νησιά; Από τη Θράκη; Από τις αποθήκες στα μετόπισθεν; Υπάρχει προγραμματισμός και χρονοδιάγραμμα για την αντικατάστασή τους ή τα έχετε αποφασίσει μόνος σας; Ρωτήσατε τη Διεύθυνση Πυροβολικού και σας είπε ότι τους περισσεύουν; Αυτά τα ερωτήματα τα θέτω και θα έπρεπε να απαντηθούν πάρα πολύ εύκολα αν οι κάμερες έκλειναν για 10 λεπτά».

Απαντώντας ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «ο κύριος συνάδελφος από τη Λέσβο, βγήκε και ρωτούσε πράγματα, προφανώς, πράγματα τα οποία είχε συζητήσει με κάποιον αξιωματικό ή υπαξιωματικό από τη Λέσβο, σχετικά με θέσεις πυρομαχικών, αποθήκες, διατάξεις κλπ».

«Πέντε λεπτά αφότου τοποθετήθηκαν οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Αν είναι δυνατόν, δηλαδή, σε ανοιχτή συζήτηση, αν είναι δυνατόν. Αν είναι να αποκαλύψουμε τέτοιες πληροφορίες, ας αρκεστούμε στο σύστημα πληροφόρησης του Ριζοσπάστη. Από εμένα δεν θα γίνει τέτοιο πράγμα. Αν θέλετε την άποψή μου, θα εγείρω θέμα στους Αρχηγούς, να δουν τι θα κάνουν με αυτό το ελβετικό τυρί, που είναι το σύστημα πληροφοριών, που διαρρέουν από τα επιτελεία ή από τις μονάδες, σε κάθε επίπεδο. Αν είναι δυνατόν, δηλαδή», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

Γαϊτάνης: Να αποδοκιμάσει ο Τσίπρας τον βουλευτή του

«Είναι αδιανόητο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπουρνούς να αποκαλύπτει δημοσίως δεδομένα που αφορούν την Εθνική Άμυνα της χώρας», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης.

Και επισημαίνει: «Μπροστά σε αυτή την ανεύθυνη στάση, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός, αλλά πρέπει να αποδοκιμάσει δημοσίως τον βουλευτή του.

Σε τόσο κρίσιμα θέματα είναι καθήκον όλων να δείξουν τη μέγιστη υπευθυνότητα».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας από το Αστεροσκοπείο: Πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα για την αντιπυρική προστασία

Βηματοδότη έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου

Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» – Μητσοτάκης: «Ο καρκίνος σήμερα δεν είναι μία καταδίκη θανάτου» – Η αναφορά στη Μαρίκα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηλιόπουλος, Ακροδεξιά, Εξωτερικών Γιάννη Μπουρνού,iliopoulos, akrodexia, exoterikon gianni bournou