Κίνα: Επιστρέφει ο «εφιάλτης» του κορωνοϊού – Lockdown ξανά σε περιοχές της Σανγκάης, μέτρα και στο Πεκίνο

Ο «εφιάλτης» του κορωνοϊού επιστρέφει στην Κίνα, καθώς τμήματα του μεγαλύτερου οικονομικού κέντρου της Κίνας άρχισαν να επιβάλουν νέους περιορισμούς για το lockdown.

Η Σανγκάη και το Πεκίνο επέστρεψαν εκ νέου σε καθεστώς συναγερμού για τον κορωνοϊό και μάλιστα η πολυπληθέστερη συνοικία της κινεζικής πρωτεύουσας έκλεισε τους χώρους διασκέδασης.

Και οι δύο πόλεις είχαν προσφάτως χαλαρώσει τα μέτρα κατά της COVID ύστερα από μείωση των νέων κρουσμάτων. Ωστόσο, η χώρα εμμένει

στην πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων COVID, που στόχο έχει να «σπάει» το συντομότερο δυνατόν τις αλυσίδες μετάδοσης.

Οι αρχές στη περιοχή Μινχάνγκ στη Σανγκάη, όπου ζουν πάνω από 2 εκατ. άνθρωποι, δήλωσαν ότι θα διενεργήσουν τεστ για όλους τους κατοίκους στις 11 Ιουνίου και έδωσαν εντολή στους πολίτες να παραμείνουν, έως τότε, στα σπίτια τους.

Οι αρχές και άλλων περιοχών της πόλης ανακοίνωσαν ότι από σήμερα οι κάτοικοι θα περάσουν δύο ημέρες περιορισμού και ακόμα 12 ημέρες επαναλαμβανόμενων τεστ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, οι κάτοικοι σε τουλάχιστον τρεις συνοικίες πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους έως το Σάββατο και να ολοκληρώσουν πέντε γύρους υποχρεωτικών τεστ που λήγουν στις 23 Ιουνίου.

Πολλοί από αυτούς βρίσκονταν στην κεντρική περιοχή Σουχούι, όπου την τελευταία εβδομάδα έκαναν την εμφάνισή τους πράσινα οδοφράγματα, αποκλείοντας τους πολίτες στα σπίτια τους και προκαλώντας εκ νέου δημόσια κατακραυγή.

Διαβάστε επίσης

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Πουλούσε περιοδικό των αστέγων στους δρόμους του Λονδίνου και διέθετε και…POS!

«Stranger Things»: Τι αποκάλυψαν οι δημιουργοί της σειράς για την πέμπτη και τελευταία σεζόν

Νάξος: Χελώνα-«εξολοθρευτής» έφαγε πάνω από 100 μέδουσες σε μισή ώρα (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα