«Η παραλία»: Στέρεο υπόβαθρο για «συνήθεια τηλεθέασης» – Προς το παρόν έχει «ρεύμα» στο ΕΡΤFLIX

Η νέα παραγωγή «Η παραλία» της ΕΡΤ1 στην ανάπτυξη των επεισοδίων την εβδομάδα που πέρασε δίνει απαντήσεις σε ερωτηματικά τα οποία αναπτύχθηκαν στο πρώτο- κάπως αμήχανο- επεισόδιο αυτό της περασμένης Δευτέρας.

Η πλοκή της χαρακτηρίζεται από γεωμετρική πρόοδο στην εξέλιξή της. Σταδιακά διαμορφώνονται τα προφίλ των χαρακτήρων- ακόμα και με νύξεις, όπως στην περίπτωση του Πιτ (Κώστας Νικούλι) για τον οποίον μαθαίνουμε, χάρη σε  ένα τηλεφώνημα, ότι πατέρας του είναι

ο πρόξενος των ΗΠΑ στην Αθήνα –  και με μεθοδικότητα οι μεταξύ τους σχέσεις με ευκρίνεια.  

Μεθοδικά και με ευκρίνεια σχηματίζονται ενώπιον του τηλεθεατή οι χαρακτήρες των ηρώων και οι μεταξύ τους σχέσεις. Το πρωθύστερο σχήμα χρησιμοποιείται με οικονομία για να αιτιολογηθούν συμπεριφορές, όπως στην περίπτωση των δύο αδελφιών, του Διονύση και του Δημητρού (Αλέξανδρος Λογοθέτης- Γιώργος Νινιός).

Όλα σταδιακά παίρνουν τη θέση τους στο μεγάλο «κάδρο» της «Παραλίας» και η αρχική εντύπωση, ότι οι χίπιδες- τρωγλοδύτες στα τηλεοπτικά Μάταλα παραπέμπουν σε μπούγιο ανθρώπων στην ακροθαλασσιά οι οποίοι απλώς «παρτάρουν», διασκεδάζεται επεισόδιο με επεισόδιο. Μένει να φανεί στην πορεία πως οι δημιουργοί θα αναδείξουν την «ουσία» της κοινοβιακής κοινότητας.

Η σειρά αναμφίβολα έχει δυναμική. Αποτελεί υπολογίσιμη πρόταση και έχει όλα τα συστατικά για να διαμορφώσει «συνήθεια τηλεθέασης».

Η δυναμική της δεν έχει φανεί ακόμα στις μετρήσεις της Nielsen, όμως έχει αναπτυχθεί «ρεύμα» στο ERTFLIX. Τα πρώτα επεισόδια της «Παραλίας» κατάφεραν να έχουν τουλάχιστον 545.000 θεάσεις στην δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ. Από αυτές το 52% προήλθε απο θεάσεις οι οποίες πραγματοποιηθήκαν από οικιακούς υπολογιστές, λαπ τοπ, τάμπλετς και έξυπνα κινητά, σύμφωνα με κύκλους της ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ: Αναβάλλονται πρεμιέρες ψυχαγωγικών προγραμμάτων σε ένδειξη σεβασμού προς τους πλημμυροπαθείς

Λάκης Γαβαλάς: «Τέχνη είναι η απάτη και η ρουφιανιά»- Ο σχεδιαστής μιλά με αφορμή τη συμμετοχή του στη σειρά «Στα σύρματα»

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: «Είμαι πολύ τυχερός που είμαι στη “Φάρμα”» (Video)

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα