Η Knorr με την ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS μαγειρεύουν για όσους έχουν ανάγκη

ΕΛΛAΔΑ

Την πρωτοβουλία «ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». παρουσίασαν σήμερα στο Μερόπειον Φιλανθρωπικό Ίδρυμα η Knorr και η ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται από την Knorr, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΠΟΡΟΥΜΕ, με στόχο να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Στόχος της ενέργειας αυτής

είναι να βελτιώσει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων στην Ευρώπη που έχουν ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια έχοντας σαν στόχο να προσφέρουν πάνω από ένα εκατομμύριο γεύματα. Η βελτίωση της διατροφής εκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι το 2020 είναι μία από τις 3 κύριες δεσμεύσεις του Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης της Unilever για την Αειφορία

‘’Δεν μας λείπουν οι θερμίδες, μας λείπει η αξιοπρέπεια’’ τόνισε χαρακτηριστικά ο Συνιδρυτής του «Μπορούμε» Α. Θεοδωρίδης, εντύπωση δε έκανε αναφέροντας πως ξεκίνησε αυτή η ενέργεια τον Οκτώβριο του 2011 με 12 τυρόπιτες και τώρα έχουν φτάσει στις 18.000 μερίδες ημερησίως!

Ωστόσο μας ενημέρωσε πως μέχρι σήμερα έχει προσφέρει 7.000 προϊόντα σε 4 κοινωνικές κουζίνες, ενώ για όλο το 2017 θα προσφέρει περισσότερα από 50.000 προϊόντα. Παράλληλα, η Knorr θα προσφέρει περισσότερες από 350.000 μερίδες φαγητού ενισχύοντας οικονομικά το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ώστε να συνεχίσει το έργο του στην επισιτιστική στήριξη ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά.

Η Αμαλία Χονδροματίδου, Executive Foods & Refreshment Director της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS ανέφερε «Η έννοια του γευστικού φαγητού είναι δημοκρατική. Στην Knorr πιστεύουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα σε ένα νόστιμο γεύμα. Γιατί όταν το φαγητό είναι καλό, νιώθεις και εσύ καλά, αφού η γεύση επηρεάζει τη σωματική, πνευματική και συναισθηματική μας ευεξία. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε χιλιάδες «πλούσιες στιγμές» και να βοηθήσουμε τις πραγματικά αξιοθαύμαστες κοινωνικές κουζίνες να παρέχουν καλύτερα και πιο γευστικά γεύματα στις ευπαθείς ομάδες που βοηθούν».

Η πρωτοβουλία όμως απευθύνεται και σε όσους εθελοντικά προσφέρουν στις κοινωνικές κουζίνες, αφού μέσω της Knorr θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις μαγειρικής πάνω στην τέχνη και τη χαρά της προετοιμασίας του φαγητού. Τα σεμινάρια μαγειρικής θα διεξάγονται στις κοινωνικές κουζίνες σε συνεργασία με το «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», με απώτερο στόχο να κάνουν πιο πλούσια τη γεύση του φαγητού που σερβίρετε σε όσους βρίσκουν καταφύγιο σε αυτούς τους χώρους.

Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος Εύη Φραγκάκη, ενώ βασικοί ομιλητές αποτέλεσαν: η, Executive Foods & Refreshment Director, της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, η οποία παρουσίασε την πρωτοβουλία και ανακοίνωσε τη συνεργασία της Knorr με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Συνιδρυτής του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ο οποίος τόνισε τις ανάγκες που υπάρχουν στις κοινωνικές κουζίνες, η Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος Ειρήνη Μπαμπαρούτση, η οποία μίλησε για την αξία της πλούσιας γεύσης στη θετική ψυχολογία και η βραβευμένη chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία ανέδειξε τη σημασία των σεμιναρίων προς τους μάγειρες των κοινωνικών κουζινών καθώς και τη σημασία του εθελοντισμού στις κοινωνικές κουζίνες.

KnorrΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLASΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣφαγητόανάγκηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα