Γιγάντια παλμιέ σφολιάτας, βουτηγμένα στη σοκολάτα

Γλύκισμα διαχρονικό και ακαταμάχητο που δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα, καθώς συνδυάζει την τραγανή σφολιάτα σε στρώσεις με την λαχταριστή λιωμένη σοκολάτα.

Ετοιμάζεται γρήγορα και πανεύκολα, με 3 μόνο υλικά, ακόμα και από αρχάριους στη ζαχαροπλαστική, με σίγουρο γευστικό αποτέλεσμα αφού κανείς δεν θα μπορεί να τους αντισταθεί.

Υλικά για τη Συνταγή

2 φύλλα σφολιάτας καλής ποιότητας, ξεπαγωμένη, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική + λίγο επιπλέον.

Για την

επικάλυψη

Σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη ή λευκή

Εκτέλεση

1.Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C.

2. Πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη την επιφάνεια εργασίας σας και βγάλτε τα 2 φύλλα σφολιάτας από τη συσκευασία τους.

3. Απλώστε το ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας, πασπαλίστε με τη μισή ζάχαρη και πιέστε ελαφρά με τον πλάστη, ώστε να κολλήσει καλά η ζάχαρη.

4. Τοποθετήστε από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτας και πασπαλίστε με την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη. Πιέστε ξανά ελαφρά με τον πλάστη.

5. Χαράξτε νοητά το κέντρο της σφολιάτας και ξεκινήστε να τυλίγετε την κάθε άκρη της προς τα μέσα και προς το νοητό αυτό κέντρο. Ο επιθυμητός τρόπος είναι διπλώνοντας τη ζύμη και όχι ρολάροντάς την και κάθε φορά που θα κάνετε δίπλωμα θα την πιέζετε ελαφρά.

6. Μόλις κάνετε τις πτυχώσεις (ιδανικά 4 σε κάθε μεριά), διπλώστε τη ζύμη και στο κέντρο, φέρνοντας έτσι τη μια μεριά πάνω στην άλλη.

7. Καλύψτε το ρολό με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 2 ώρες.

8. Όταν έχει σφίξει η ζύμη και είναι έτοιμη, αφαιρέστε από το ψυγείο και με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε φέτες πάχους 1-1 ½ εκατοστού.

9. Τοποθετήστε τα παλμιέ αραιά μεταξύ τους σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στο κέντρο του για 10-15 λεπτά.

10. Στο μεταξύ λιώστε τη σοκολάτα σε μπαίν μαρί και μόλις κρυώσουν, βουτήξτε την επιφάνειά τους μέσα σε αυτήν. Μπορείτε να βυθίσετε ολόκληρα τα παλμιέ στη σοκολάτα, να καλύψετε την επιφάνειά τους ή να διακοσμήσετε τη μισή μεριά με λευκή και την άλλη μισή με σκούρα σοκολάτα.

Συμβουλή

Μπορείτε να πασπαλίσετε τα παλμιέ, πριν το τύλιγμά τους, με μίγμα ζάχαρης κρυσταλλικής και κανέλας ή με ζάχαρη και ξύσμα πορτοκαλιού, με τρούφα σοκολάτας ή τρίμματα σοκολάτας γάλακτος και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Διαβάστε επίσης:

Πολύχρωμη και θρεπτική σαλάτα με οσπριάδα

Νηστίσιμο κέικ λεμονιού με διπλής χρήσης γλάσο

Γλυκιά τεμπελόπιτα, πλισέ (νηστίσιμη)

Keywords
Τυχαία Θέματα