Ποιο είναι το «ταμείο» από τις δημοσκοπήσεις, η φασιστική «μούμια» και τα «φτερά» της αυτοδυναμίας

Στην εκλογική ατζέντα των κομμάτων η οικονομία μπαίνει σε πρώτο πλάνο. Δείτε τι γίνεται με το πετρέλαιο. Πήρε φωτιά όχι το νερό, αλλά οι τιμές του πετρελαίου, σε όλη την Ευρώπη.

Άρα, το κόστος ζωής, σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτοκίων, δημιουργούν δύσκολες συνθήκες σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Με αυτά πρέπει να ασχοληθούν η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Και μετά με τις πισίνες και τα τουριστικά πρακτορεία.

Τώρα

λοιπόν που έκλεισε ο προπασχαλινός κύκλος των δημοσκοπήσεων να πούμε ότι σχεδόν όλες δείχνουν ότι μετά τα Τέμπη, η ΝΔ έχασε από 3 έως 5 μονάδες. «Τσίμπησε» κάτι τελευταία, αλλά η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε στις 3-5%.

Πάνε εκείνα τα 7άρια και τα 8αρια που έδιναν οι δημοσκόποι και κυρίως (τα 10αρια) όσοι έχουν δουλειές με το κουβέρνο εδώ και χρόνια.

Οι μετρήσεις και το πολιτικό κλίμα μετά το Πάσχα, θα δείξουν πού πάει το πράγμα. Πάντως, μέχρι τώρα η πιθανότητα να έχει αυτοδυναμία η ΝΔ φαίνεται ισχνή.

Ένα άλλο θέμα που δεν αφορά τον στόχο για αυτοδυναμία ενός κόμματος, αλλά την ίδια την Δημοκρατία, είναι η προσπάθεια να εμφανιστεί στο πολιτικό σκηνικό ένα γιαλαντζί κόμμα Κασιδιάρη, με επικεφαλής πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Θα είναι κόμμα κανονική «μαϊμού», αφού υπάρχουν: επιστολές Κασιδιάρη, οι προσπάθειές του μέσα από τη φυλακή να ορίσει αντικαταστάτη και οι δηλώσεις του ίδιου του αντιεισαγγελέα που θέλει να ηγηθεί ενός φασιστικού σχήματος.

Ελπίζουμε οι πρώην συνάδελφοί του στον Άρειο Πάγο, να μην επηρεαστούν από τυχόν προσωπικές σχέσεις και να κρίνουν με γνώμονα αποκλειστικά τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον.

Εκεί, γύρω στις 5 Μαΐου, θα έχουμε την απόφαση και ελπίζουμε να μην βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό 15 μέρες πριν τις εκλογές.

Για το θέμα αυτό υπάρχει ανησυχία στα πολιτικά κόμματα και κυρίως στην κυβέρνηση, αφού έφερε την τροπολογία στη Βουλή με νομικές αδυναμίες.

Σε περίπτωση που με κάποιο τρόπο ένα τέτοιο, ακροδεξιό κόμμα, μπει στη Βουλή στις δεύτερες εκλογές, η αυτοδυναμία κατά πάσα πιθανότητα, θα κάνει… φτερά.

Διαβάστε επίσης:

Η «μαϊμού» του Κασιδιάρη, οι ευθύνες των δικαστών και οι αντιδράσεις στο παραπέντε…

Η παρέμβαση Ντογιάκου για το άβατο της Μυκόνου, οι Ισραηλινοί της Brown στο μένουν – φεύγουν και το «Bo» της παραλιακής που άλλαξε χέρια

Τα προεκλογικά σήριαλ με τα εξοχικά σε Πάρο και Τήνο -με αέρα κοπανιστό- και η (προ-πασχαλινή) δημοσκόπηση της εβδομάδας

Keywords
Τυχαία Θέματα