Γιάννης Ραπτόπουλος: Ποιος ήταν ο δημιουργός της Express Service (Photo)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Express Service, Γιάννης Ραπτόπουλος, ο οποίος έγινε γνωστός ως ο άνθρωπος που έφερε την ολοκληρωμένη οδική βοήθεια στην Ελλάδα το 1975, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του επιχειρηματία, ο οποίος το 1997 είχε κάνει ένα σύντομο πέρασμα και από τον χώρο των εκδόσεων, αγοράζοντας τις ιστορικές

εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη από το συγκρότημα Βελλίδη, έναντι 1,2 δισ. δραχμών.

Ο Γιάννης Ραπτόπουλος υπήρξε η επιτομή του ελληνικού επιχειρείν στα χρόνια του ’80. Κλασικός Θεσσαλονικιός, υπήρξε το παιδί ενός αριστερού αντάρτη και μιας καντηλανάφτισας και μεγάλωσε στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.

Μετά το νυχτερινό σχολείο θα γίνει πυγμάχος στον Ηρακλή και το 1957 βρέθηκε να δουλεύει σε συνεργείο αυτοκινήτων. Μπήκε στη σχολή Ευκλείδης να σπουδάσει και έπιασε δουλειά ως τεχνίτης στον ΟΑΣΘ.

Άνοιξε συνεργείο αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη και το 1977 ίδρυσε την Express Service, σπάζοντας το μονοπώλιο της ΕΛΠΑ.

Από τα πρώτα στάδια ανάπτυξής της ξεχώρισε για την ποιότητα των υπηρεσιών της, ενώ πολύ γρήγορα κατέκτησε την πρώτη θέση, φτάνοντας σε σημείο να απασχολεί πάνω από 1.300 εργαζομένους.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 η Αλίκη Βουγιουκλάκη, στενή φίλη του Ραπτόπουλου, πρωταγωνιστούσε σε διαφήμιση της εταιρείας εκτοξεύοντας τις πωλήσεις ενώ έφερε από τις ΗΠΑ τον ηθοποιό Ντέιβιντ Χάσελχοφ, από την σειρά Ιππότης της Ασφάλτου για να παίξει σε διαφήμιση της εταιρίας του.

Θα κτίσει μια βίλα αυτοκρατορικών διαστάσεων στους Ελαιώνες της Θεσσαλονίκης από την οποία κάθε βορειοελλαδίτης πολιτικός που σεβόταν τον εαυτό του θα περάσει.

Ένας εξ αυτών και ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος όταν το υπουργείο Ανάπτυξης το 2001 ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της εταιρείας του βοήθησε αποφασιστικά να μην γίνει κάτι τέτοιο.

Ειδήσεις σήμερα

Ψηφιακή Δήλωση Υγείας για τα ταξίδια με πλοίο – Υποχρεωτική για την επιβίβαση, πώς εκδίδεται (video)

Εξώδικο στον Χαρδαλιά για μουσική στην εστίαση -«Να μας εξηγήσετε γιατί η μουσική ευνοεί την μετάδοση του κορωνοϊού»

Επίθεση με βιτριόλι: Όγδοο χειρουργείο για την Ιωάννα (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα