Αφιερωμένο στον Frank Kameny το σημερινό Doodle της Google – Aπολύθηκε γιατί ήταν γκέι (Photo)

Αφιερωμένο στον αστρονόμο και ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων Δρ Frank Kameny είναι το σημερινό Doodle, με αφορμή τον εορτασμό του Pride Month.

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη το 1925, ο Δρ Frank Kameny πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το 1957, αφού φοίτησε στο Χάρβαρντ και το πανεπιστημίο του Τζωρτζτάουν, ξεκίνησε να εργάζεται ως αστρονόμος

στην Υπηρεσία Χαρτών του Στρατού.

Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα απολύθηκε λόγω αναφορών που υποστήριζαν ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Μάλιστα, ο αποκλεισμός συνεχίστηκε και σε άλλους τομείς. Σε ηλικία 32 ετών, του απαγορεύτηκε να εργαστεί ξανά για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο Δρ Frank Kameny μήνυσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το 1961 υπέβαλε την πρώτη του μήνυση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι απορρίφθηκε, κατόρθωσε να σηματοδοτήσει μια δια βίου μάχη για ίσα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, ενώ οργάνωσε μία από τις πρώτες ομάδες υπεράσπισης για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στις ΗΠΑ.

Στις αρχές του 1970 ο Δρ Frank Kameny αμφισβήτησε με επιτυχία την κατηγοριοποίηση της ομοφυλοφιλίας από την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία ως ψυχική διαταραχή, ενώ πέντε χρόνια αργότερα, η Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης αναίρεσε την απαγόρευση να προσλαβάνονται ως υπάλληλοι στο δημόσιο μέλη της LGBT + κοινότητας.

Χρειάστηκε να περάσουν 50 ολόκληρα χρόνια ώστε ο Δρ Frank Kameny να λάβει, το 2009, επίσημη συγγνώμη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Τον Ιούνιο του 2010, μάλιστα, η Washington DC ονόμασε ένα τμήμα της 17th Street NW ως «Frank Kameny Way» προς τιμήν του. Άφησε την τελευταία του πνοή έναν χρόνο αργότερα σε ηλικία 86 ετών.

«Σας ευχαριστώ, Frank Kameny, που θαρραλέα ανοίξατε το δρόμο για δεκαετίες προόδου!» γράφει η Google δημοσιεύοντας το Doodle για τον Δρ Frank Kameny στην αρχή του Pride Month.

Δείτε σημερινό Google Doodle για τον Frank Kameny

Photo by dbking on CC

Ειδήσεις σήμερα

Μάθημα ανθρωπιάς: Δάσκαλοι φόρεσαν φούστες για να στηρίξουν μαθητή που υπέστη ομοφοβικό bullying (Photos)

Αρνήθηκε να φορέσει μάσκα στο αεροπλάνο και κλωτσούσε, ούρλιαζε, έφτυνε (Video)

Ολυμπιακοί του Τόκυο: Η προοπτική συμμετοχής τρανσέξουαλ αθλήτριας δημιουργεί αντιδράσεις (Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αφιερωμένο, Frank Kameny, Doodle, Google – Aπολύθηκε, Photo,afieromeno, Frank Kameny, Doodle, Google – Apolythike, Photo