Γεωργιάδης: Στόχος να ανοίξουμε στις γιορτές, εξαρτάται από την πειθαρχία μας

Πολιτική

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι «ο ιός ανοίγει και κλείνει, ο ιός το επιλεγεί ποτέ θα έχουμε έξαρση… Κλείσαμε το Νοέμβριο με βασικό στόχο να ανοίξουμε τις γιορτές. To αν θα τα καταφέρουμε ή όχι θα εξαρτηθεί από την πειθαρχία που θα δείξουμε».

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «Τα κρούσματα που έχει η Ελλάδα είναι τα λιγότερα στην Ευρώπη. Αν θέλαμε μπορούσαμε να περιμένουμε, επιλέξαμε να κλείσουμε 3 με 4 εβδομάδες νωρίτερα, κάναμε μια επιλογή. Χρειάζεται τήρηση μέτρων μέχρι να έρθει το εμβόλιο περί το Δεκέμβριο»

«Θα υπάρχει αναλογική στάση για τους μήνες που είναι κλειστές οι επιχειρήσεις. Θα φτιάξουμε και αλγόριθμο που θα δοθεί κάτι παραπάνω αλλά δεν μπορεί η επιχείρηση να μη δώσει καθόλου δώρο θα ήταν και αντισυνταγματικό» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακόμη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε ότι την «Επιστρεπτέα Προκαταβολή έχουν πάρει πάνω από 250.000 επιχειρήσεις τουλάχιστον μια ή και τρεις φορές, δίνουμε το 50% μη επιστρεπτέα, δηλαδή επιδότηση για τους μήνες του νέου λοκντάουν, επιπλέον έχουμε πάγωμα δανείων, ΦΠΑ, δόσεων μείωση 40% στο ενοίκιο και δυνατότητα αναστολής (σύμβασης) στους εργαζόμενους».

Άδωνις ΓεωργιάδηςΚυβέρνησηΚορωνοϊόςπανδημίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα