Γάζα: Μάχες στήθος με στήθος για την αποτροπή των ισραηλινών στρατευμάτων – Λυσσαλέα αντίσταση από τη Χαμάς

Ισραηλινά τανκς και στρατεύματα πιέζουν την πόλη της Γάζας την Πέμπτη, αλλά συναντούν λυσσαλέα αντίσταση από τους μαχητές της Χαμάς οι οποίοι χρησμοποιούν όλμους και εξαπολύοντας επιθέσεις μέσα από τις σήραγγες, την ώρα που ο αριθμός των Παλαιστινίων νεκρών από σχεδόν τέσσερις εβδομάδες βομβαρδισμών αυξήθηκε.

Ο πόλεμος πλησιάζει στο κύριο πληθυσμιακό κέντρο της Λωρίδας της Γάζας στο βορρά, όπου το Ισραήλ προτρέπει στον κόσμο να φύγει.

«Βρισκόμαστε στις πύλες της πόλης της Γάζας», δήλωσε ο Ισραηλινός στρατιωτικός διοικητής, ταξίαρχος Ιτζίκ Κοέν.

Spokesman of the Israeli army: We continue to advance in the urban area of ​​Gaza and conduct face-to-face battles with Hamas forces.#StopGenocideInGaza #GazaGenoside #CeasefireForGaza #النصر_الاتفاق #مجزره_جباليا #غزه_تنتصر #FreePalestine #GazaWar pic.twitter.com/9X2TzUoFnC

— MilitaryPOV (@MilitaryPOV) November 2, 2023

Μαχητές της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ έβγαιναν από τις σήραγγες για να πυροβολήσουν τανκς και μετά εξαφανίζονταν πίσω στο εκτεταμένο δίκτυο τούνελ, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο Reuters.

«Δεν σταμάτησαν να βομβαρδίζουν την πόλη της Γάζας όλη τη νύχτα, το σπίτι δεν σταμάτησε ποτέ να τρέμει», είπε ένας άνδρας που ζούσε εκεί, ζητώντας να μην κατονομαστεί. «Αλλά το πρωί ανακαλύπτουμε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις βρίσκονται ακόμα έξω από την πόλη, στα περίχωρα και αυτό σημαίνει ότι η αντίσταση είναι μεγαλύτερη από ό,τι περίμεναν».

Έχοντας επίγνωση των δυσκολιών της μάχης σε ένα αστικό περιβάλλον, η στρατηγική των Ισραηλινών αξιωματικών φαίνεται προς το παρόν να συγκεντρώνει μεγάλες δυνάμεις στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας αντί να εξαπολύει χερσαία επίθεση σε ολόκληρη την επικράτεια.

Το τελευταίο επεισόδιο σε μια σύγκρουση δεκαετιών ξεκίνησε όταν μαχητές της Χαμάς παραβίασαν τα σύνορα στις 7 Οκτωβρίου. Το Ισραήλ λέει ότι σκότωσαν 1.400 ανθρώπους, κυρίως πολίτες, και πήραν περισσότερους από 200 ομήρους στην πιο θανατηφόρα ημέρα της 75χρονης ιστορίας της χώρας.

Ο βομβαρδισμός που ακολούθησε από το Ισραήλ στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων έχει σκοτώσει τουλάχιστον 8.796 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 3.648 παιδιά, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας.

Αν και τα δυτικά έθνη και ειδικότερα οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν παραδοσιακά το Ισραήλ, οι οδυνηρές εικόνες πτωμάτων στα ερείπια και οι κολασμένες συνθήκες μέσα στη Γάζα έχουν προκαλέσει εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση και διαδηλώσεις στους δρόμους σε όλο τον κόσμο.

Συνεχίζεται το μπαράζ συλλήψεων στη Δυτική Όχθη

Η εκστρατεία μαζικών συλλήψεων του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη συνεχίζεται
καθώς όπως ανακοίνωσε συνέλαβε 49 άτομα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

BREAKING: WEST BANK BOILING | FEARS OF UPRISING AS SETTLER VIOLENCE DOUBLES

The violence in the Israeli-occupied West Bank has reached 15+ year high, with a surge in incidents following the recent conflict in Gaza.pic.twitter.com/TwOY5xRnAW

— Entertainment Spot (@ENTERTAIN__SPOT) November 2, 2023

Το Ισραήλ υπσοτήριξε ότι 21 από αυτούς είναι μαχητές της Χαμάς. Κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τη σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών στη Χεβρώνα, συνελήφθησαν επίσης 12 μέλη ένοπλων ομάδων, ανέφερε ο στρατός.

Από την έναρξη του πολέμου, περισσότεροι από 1.220 άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε όλη την κατεχόμενη περιοχή, συμπεριλαμβανομένων 740 μαχητών της Χαμάς, σύμφωνα με τον στρατό.

Διακόπτει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ το Μπαχρέιν

Το κοινοβούλιο του Μπαχρέιν ανακοίνωσε την ανάκληση του πρεσβευτή του και το πάγωμα των οικονομικών σχέσεων με το Ισραήλ. Πρόκειται για το πρώτο κράτος της Συμφωνίας του Αβραάμ που «παύει» τις σχέσεις με το Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

«Από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα»: Τι σημαίνει το παλαιστινιακό σύνθημα (videos)

Το τρένο της Τρανσυλβανίας: Κάστρα, θρύλοι και γαστρονομία για τους επισκέπτες (Videos)

Νιγηρία: Επέστρεφαν από κηδεία και έπεσαν σε νάρκη – 20 νεκροί, δύο βαριά τραυματίες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάζα, Μάχες, – Λυσσαλέα, Χαμάς,gaza, maches, – lyssalea, chamas