Γάζα: «Δεν μπορούμε να το αντέξουμε» – Δημοσιογράφος καταρρέει στον αέρα μεταδίδοντας τον θάνατο συναδέλφου του

Ο Σαλμάν αλ Μπασίρ, δημοσιογράφος που εργάζεται για το τηλεοπτικό κανάλι της Παλαιστινιακής Αρχής, έσκισε τον προστατευτικό του εξοπλισμό ενώ έκανε ρεπορτάζ ζωντανά, αφού έμαθε για τον θάνατο του συναδέλφου του Μοχάμεντ Αμπού Χατάμπ.

Palestine TV journalist Mohammad Abu Hattab was killed with his family in an Israeli airstrike. His colleague Salman Al-Bashir removes his protective gear marked PRESS on air saying:

“We can’t take it anymore, we are exhausted. We are victims. The only difference between us is… pic.twitter.com/66gfbIpCWW

Ambassador Majed Bamya (@majedbamya) November 2, 2023

Ο Μπασίρ σε μια συγκινητική μετάδοση έξω από το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι ο Χάταμπ και η οικογένειά του ήταν νεκροί. Η παλαιστίνια παρουσιάστρια ειδήσεων στο στούντιο έκλαιγε καθώς ο Μπασίρ έλεγε ότι οι δημοσιογράφοι δεν προστατεύονται και ότι τα προστατευτικά γιλέκα και τα κράνη με την ένδειξη «press» ήταν «απλώς ένα σύνθημα».

Ο Μπασίρ είπε ότι ο Χατάμπ ζούσε μόλις 30 λεπτά πριν, προσθέτοντας ότι οι δημοσιογράφοι που έκαναν ρεπορτάζ από τη Γάζα ήταν «θύματα ζωντανά στην τηλεόραση».

Palestine TV reporter Muhammad Abu Hatab killed in Israeli airstrike on his Gaza home

Palestine TV reporter Salman Al-Bashir, reacting to the killing of fellow journalists, removed his bulletproof vest and helmet during a live broadcast https://t.co/eQoEFy5Tsv pic.twitter.com/Q3DyDNft8e

— Anadolu English (@anadoluagency) November 3, 2023

Ο Χάταμπ σκοτώθηκε μαζί με 11 μέλη της οικογένειάς του σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο σπίτι τους στη νότια Γάζα, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της PA, Wafa.

Είναι ο 27ος δημοσιογράφος που σκοτώνεται στη σύγκρουση, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία στην Ιταλία: Έξι νεκροί και δύο αγνοούμενοι – Χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά

Επιβεβαιώνει το Πεντάγωνο ότι οι ΗΠΑ «σκανάρουν» με drone τη Γάζα για τον εντοπισμό ομήρων

Έλον Μασκ: Υποδοχή… γκεστ σταρ του επεφύλαξε ο Σούνακ στη Βρετανία – Συζήτησαν για την Κίνα και την τεχνητή νοημοσύνη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάζα, Δεν, – Δημοσιογράφος,gaza, den, – dimosiografos