Γάζα: Εξηγήσεις ζητά η Γαλλία από το Ισραήλ για το χτύπημα σε AFP και Γαλλικό Ινστιτούτο

Ανακοινώσεις σε αυστηρούς τόνους εξέδωσαν οι γαλλικές αρχές, με το οποίο ζητούν εξηγήσεις από το Ισραήλ για τον βομβαρδισμό των γραφείων του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων και του γαλλικού ινστιτούτου στη Λωρίδα της Γάζας.

«Πείτε μας αμέσως το κίνητρο για την επίθεση στα γραφεία του AFP και του Γαλλικού Ινστιτούτου», τονίζουν οι γαλλικές αρχές, τόσο η κυβέρνηση,

όσο και το Γαλλικό Πρακτορείο. Την ώρα του βομβαρδισμού δεν υπήρχαν εργαζόμενοι στα δύο κτήρια.

The @AFP bureau in the Gaza Strip, which has been relentlessly bombed by Israel, was significantly damaged by a strike on the building, according to a staff member who visited the site. [1/5] pic.twitter.com/a5sO7NrN38

AFP News Agency (@AFP) November 3, 2023

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Γάζα επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, αλλά δεν έχουν αναφερθεί τυχόν τραυματισμοί στο προσωπικό, ενώ τα γραφεία στη Γάζα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) επλήγησαν επίσης.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν υπήρχε κανένας εργαζόμενος στο ινστιτούτο ή Γάλλος πολίτης στο σημείο, την ώρα της επιδρομής.

None of AFP's eight staff usually based in Gaza City were in the bureau at the moment of the strike. The team was evacuated to the southern Gaza on October 13. [2/5] pic.twitter.com/qoUJWEHqIJ

AFP News Agency (@AFP) November 3, 2023

Το γαλλικό υπουργείο πρόσθεσε πως ζήτησε από τις ισραηλινές αρχές να επικοινωνήσουν “χωρίς καθυστέρηση” τους “συγκεκριμένους” λόγους που προκάλεσαν το πλήγμα στο ινστιτούτο.

Σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση, το υπουργείο εξέφρασε επίσης “πολύ ισχυρές ανησυχίες” για τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στη Γάζα.

Το AFP ανέφερε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X πως το γραφείο του στη Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό και υπέστη σοβαρές ζημιές από ένα πλήγμα χθες, Πέμπτη.

Κανένα από τα οκτώ μέλη του προσωπικού ή τους μόνιμους υπαλλήλους του AFP που έχουν συνήθως τη βάση τους στη Γάζα δεν βρισκόταν στο κτίριο τη στιγμή που επλήγη. Όλοι απομακρύνθηκαν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας στις 13 Οκτωβρίου, πρόσθεσε.

“Το AFP καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο το πλήγμα στο γραφείο του στην πόλη της Γάζας”, ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Έλον Μασκ: Υποδοχή… γκεστ σταρ του επεφύλαξε ο Σούνακ στη Βρετανία – Συζήτησαν για την Κίνα και την τεχνητή νοημοσύνη

Ισραήλ: Επίθεση με ρουκέτες στη Σντερότ – Διέλυσε τα αυτοκίνητα τηλεοπτικών συνεργείων

Οργή Πούτιν για τα πλάνα με τα ματωμένα παιδιά της Γάζας: «Όταν βλέπεις τον πόνο σφίγγεις τις γροθιές σου»

Keywords
Τυχαία Θέματα