Φωτιά στη Ρόδο: Καίγεται πυκνό δάσος – Στη μάχη και τα εναέρια μέσα (video)

Ένα ακόμη πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (19/7), αυτή τη φορά στη Ρόδο, έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική.

Η μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε ανάμεσα στα χωριά Απόλλωνας και Λάερμα, στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού κάτω από το βουνό Αττάβυρος και φέρεται να ξεκίνησε από παλαιό σκουπιδότοπο.

Η πυρκαγιά καίει πυκνό δάσος με πεύκα και κυπαρίσσια με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη προκειμένου να ελεγχθεί η φωτιά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Κατά

τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατάφεραν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα χωριά Λάερμα, Έμπωνας και Απόλλωνας ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες προστάτευσαν και τους ελαιώνες στην περιοχή.

Με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού. Συγκεκριμένα, στη Ρόδο επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ ανάλογα με την εξέλιξη του μετώπου δεν αποκλείεται να ζητηθεί να απογειωθούν για Ρόδο και δύο canadair από την Κρήτη.

Δυσκολίες στον ανεφοδιασμό των οχημάτων

Εν τω μεταξύ υπάρχουν αναφορές για δυσκολίες στον ανεφοδιασμό των οχημάτων καθώς ξεμένουν από νερό ενώ αρκετές φορές οχήματα βρέθηκαν εγκλωβισμένα χωρίς νερό.

«Η μάχη στη φωτιά στα Απόλλωνα της Ρόδου, δίνεται συντεταγμένα και με όλες τις δυνάμεις που ο τόπος διαθέτει. Δυνάμεις, που σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους. Είμαστε δίπλα τους» ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Λουτράκι και Δερβενοχώρια – Μάχη με τις φλόγες στη Μάνδρα (videos)

Καύσωνας: Οι 3 φάσεις του νέου θερμού κύματος – Επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών

Φωτιές: Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες των πυροσβεστών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Ρόδο, Καίγεται,fotia, rodo, kaigetai