Εύα Καϊλή: Πολύωρη ανάκριση για το Qatargate από τις βελγικές Αρχές – Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση (Video)

Νέες λεπτομέρειες σχετικά με την προσαγωγή και την ανάκριση της Εύας Καϊλή από τις βελγικές Αρχές, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η ευρωβουλευτής ανακρινόταν επί πέντε ώρες.

Η κυρία Καϊλή φέρεται να βρισκόταν σε καθεστώς σύγχυσης και σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, σύμφωνα με όσα μεταδίδει στο ρεπορτάζ της η Έφη Κουτσοκώστα, ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες.

H Εύα Καϊλή αναμένεται να διαχωρίσει τη θέση και τη στάση της από τους υπόλοιπους κρατούμενους και ιδιαίτερα από τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος φέρεται να έχει δηλώσει στους δικαστές ότι η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής δεν γνώριζε το παραμικρό.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η ευρωβουλευτής δεν επικαλέστηκε ούτε σε μία στιγμή τη βουλευτική της ασυλία, γεγονός που μπορεί να μετρήσει στην εικόνα που διαμορφώνουν οι δικαστές.

Το μεγάλο «αγκάθι» στην υπερασπιστική γραμμή που προτίθεται να ακολουθήσει η Εύα Καϊλή, είναι η κατάθεση που φέρεται να έχει κάνει στις βελγικές αρχές, ότι είχε δει και κατά το παρελθόν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της, καθώς και ότι δεν ανέφερε αμέσως στις αρχές την ύπαρξη των χρημάτων, αλλά ζήτησε από τον πατέρα της να τα πάρει από το σπίτι.

«Μετά την προσαγωγή του Παντσέρι πανικοβλήθηκα. Επικοινώνησα με τον πατέρα μου, που βρισκόταν στις Βρυξέλλες με τη σύζυγό του και του ζήτησα να μεταφέρει τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι μου σε ασφαλές σημείο και να τα παραδώσει στον πραγματικό δικαιούχο τους. Εκείνος ήρθε, πήρε τη βαλίτσα με τα λεφτά και επέστρεψε στο ξενοδοχείο που έμενε. Προφανώς, όμως, τον παρακολουθούσαν ήδη αστυνομικοί. Έκαναν έφοδο στο δωμάτιό του και κατέσχεσαν τα χρήματα» φέρεται να είπε στην κατάθεσή της η Εύα Καϊλή.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, ο Φοσκίνι είπε ότι η σύλληψη της Εύας Καϊλή δεν ήταν στο αρχικό πλάνο των Βέλγων εισαγγελέων, όταν όμως βρέθηκαν τα χρήματα στο σπίτι της, δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά.

Ο ίδιος τόνισε πως οι Βέλγοι δικαστές δεν έχουν πειστεί ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν γνώριζε την ύπαρξη των χρημάτων στο σπίτι της και ότι ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ήταν μπλεγμένος σε έναν «τζόγο διαφθοράς», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σημειώνεται πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Προϋπολογισμός 2023 – Σταϊκούρας: Οι προτάσεις των τραπεζών είναι ένα καλό πρώτο βήμα

Ποιες είναι οι πιθανές ποινές για Καϊλή και Σπυράκη αν κριθούν ένοχες (Video)

Εύα Καϊλή: «Οι Βέλγοι δικαστές πιστεύουν ότι γνώριζε για τις δοσοληψίες του Τζόρτζι» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύα Καϊλή, Πολύωρη, Qatargate, Αρχές –,eva kaili, polyori, Qatargate, arches –