Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Ευρώπη είναι γεμάτη φως ούτε τώρα θα μπορέσουν να την αμαυρώσουν

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, μίλησε στην εκδήλωση απονομής βραβείων «Ελληνική Αξία» του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σχοινάς, στον απόηχο και των γεγονότων, που αμαυρώνουν τις τελευταίες μέρες τους θεσμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε «Η Ευρώπη είναι γεμάτη φως, λίγες μόνο

στιγμές πήγαν κάποιοι να τη σκοτεινιάσουν. Δεν τα κατάφεραν. Και σας διαβεβαιώ, σήμερα εδώ από τη Θεσσαλονίκη, ότι ούτε τώρα θα μπορέσουν να την αμαυρώσουν».

«Η θετική ατζέντα είναι δεδομένη. Η Ευρώπη έκανε υπαρξιακά άλματα, όχι για να σταθεί όρθια, αλλά για να μπορέσει να προοδεύσει στο μέλλον. Προϋπόθεση, βασική, κεντρική, καταλυτική, για όλα αυτά ήταν πάντα οι αταλάντευτες αρχές της, η αξιακή της βάση που ποτέ δεν δέχθηκε καμία έκπτωση. Και τώρα η Ευρώπη βρίσκεται σε μια μάχη αξιοπρέπειας που ποτέ δε θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει».

«Σε λιγότερο από δυο χρόνια θα κληθούμε να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές. Έως την στιγμή της ευρωκάλπης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να πάρει κάθε δυνατή πρωτοβουλία διαφάνειας, ώστε να συνεχίσει να είναι το επίκεντρο του δημοκρατικού μας πολιτισμού και τίποτα λιγότερο από αυτό. Εμείς, ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα βοηθήσουμε σε αυτή την προσπάθεια, με προτάσεις και πρωτοβουλίες για τη μάχη κατά της διαφθοράς, που ήδη αναγγείλαμε. Βέβαια, καμία συστημική βελτίωση δε θα είναι ικανή να λύσει το πρόβλημα, όταν λείπει το ήθος της ατομικής ευθύνης».

#ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ_ΣΧΟΙΝΑΣ #ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΕΝΩΣΗ #QATAR_GATE
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαργαρίτης Σχοινάς, Ευρώπη,margaritis schoinas, evropi