Έτοιμη η Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους αν το Ισραήλ σταματήσει το λουτρό αίματος

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε ότι η Χαμάς είναι έτοιμη να απελευθερώσει τους ομήρους που κρατάει – ισραηλινούς και ξένους υπηκόους – εάν το Ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας.

Νωρίτερα το Ισραήλ διέψευσε ότι κηρύχθηκε εκεχειρία στη νότια Γάζα, μισή ώρα αφού πηγές από την Αίγυπτο επεσήμαναν τη σύναψη σχετικής συμφωνίας.

«Αξιωματούχοι της Χαμάς είναι έτοιμοι να απελευθερώσουν

ομήρους, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο υπό τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ιρανικού ΥΠΕΞ Νάσερ Καναάνι, σε συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη.

Η οργάνωση της Χαμάς «δήλωσε ότι είναι έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να απελευθερώσει τους πολίτες και τους αμάχους που κρατούνται ως όμηροι από τους μαχητές, αλλά τέτοια μέτρα απαιτούν προετοιμασίες που είναι αδύνατες υπό τον καθημερινό βομβαρδισμό από τους Σιωνιστές εναντίον διαφόρων περιοχών της Γάζας», δήλωσε ο Kanaani.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι 199 άνθρωποι απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου και κρατούνται όμηροι από την ισλαμική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, σύμφωνα με επικαιροποιημένο απολογισμό.

Ο προηγούμενος απολογισμός που ανακοινώθηκε χθες έκανε λόγο για 155 ομήρους.

Δεν σταματά τους βομβαρδισμούς το Ισραήλ

Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) ανέφεραν εξάλλου ότι πραγματοποίησαν δεκάδες πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ώρες.

Οι στόχοι περιελάμβαναν τοπικά αρχηγεία της Χαμάς, θέσεις εκτόξευσης όλμων και έναν αριθμό ισλαμιστών ενόπλων της οργάνωσης σε στρατιωτικό συγκρότημα, σύμφωνα με τις IDF.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι έπληξε επίσης το κέντρο διοίκησης του Αλί Καντί, διοικητή των δυνάμεων κομάντο της Χαμάς, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα πριν από δύο ημέρες.

Οι IDF έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα πλάνα από τα πλήγματα που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της νύχτας στον παλαιστινιακό θύλακα.

צה"ל ממשיך לתקוף ברצועת עזה.

בשעות האחרונות הושמדו עשרות מפקדות מבצעיות ועמדות שיגור של פצצות מרגמה. בנוסף, הושמדה מפקדתו הצבאית של עלי קאצ'י, אחד מהמפקדים בכוח הנח'בה של ארגון הטרור חמאס שחוסל לפני מספר ימים >> pic.twitter.com/zSJdvU7BLu

— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) October 16, 2023

Την ίδια ώρα, οι IDF πλήττουν στόχους στο Λίβανο ως απάντηση σε πυροβολισμούς κατά ισραηλινών δυνάμεων στα σύνορα, μεταδίδει η Haaretz. Το Ισραήλ έχει ενεργοποιήσει, εξάλλου, ένα σχέδιο για την εκκένωση των κατοίκων 28 χωριών σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τα σύνορα του Λιβάνου, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός τη Δευτέρα.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή με στόχο πολυώροφη κατοικία στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το παλαιστινιακό υπουργείο Εσωτερικών. Το υπουργείο ανέφερε ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε χωρίς προειδοποίηση από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, όπως μεταδίδει το CNN.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης, τουλάχιστον 2.808 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 10.859 έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε επίσης:

Νετανιάχου: Προειδοποιεί Ιράν και Χεζμπολάχ να μην εμπλακούν – Η Χαμάς είναι σαν τη ναζιστική Γερμανία

Πάνω από 1.000 άνθρωποι κάτω από τα ερείπια στη Γάζα

«Μπουκάλα» έμεινε ο Ζελένσκι: Του έριξε «άκυρο» το Ισραήλ – «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για επίσκεψη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έτοιμη, Χαμάς, Ισραήλ,etoimi, chamas, israil