Εστιατόριο στην Ταϊβάν σερβίρει σούπα από προϊστορικό οστρακόδερμο

Ένα παλιό ανέκδοτο έλεγε πως: «Αν οι πρωτόπλαστοι ήταν Κινέζοι, αντί για το μήλο, θα έτρωγαν το φίδι, κι έτσι το ανθρώπινο γένος θα είχε απαλλαχτεί από το προπατορικό αμάρτημα!».

Διότι είναι αντικειμενική αλήθεια πως οι Κινέζοι τρώνε σχεδόν τα πάντα.

Στην Ταϊβάν, λοιπόν, οι πελάτες του εστιατορίου «The Ramen Boy» μπορούν πλέον να γευτούν μια λιχουδιά 300.000.000 ετών!

Το εστιατόριο σερβίρει ένα προϊστορικό οστρακόδερμο που ψαρεύεται σε βάθη από 200 μέτρα έως τα 2. 140 μέτρα. Το οστρακόδερμο αυτό, (μοιάζει στην όψη με τους τριλοβίτες που απολιθώματά

τους βρίσκουμε μέσα σε πετρώματα εκατομμυρίων ετών), ανήκει σε μια μεγάλη οικογένεια που ονομάζονται «ισόποδα» και ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια των αθρόποδων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 拉麵公子 (@the_ramen_boy)

Υπάρχουν από την Κάμπρια περίοδο, δηλαδή την πρώτη γεωλογική περίοδο της Παλαιοζωϊκής Εποχής. Έχουν 7 ζευγάρια πόδια, κεραίες, και ζουν πάντα σε μεγάλα βάθη και σε ψυχρά και πεντακάθαρα νερά, είναι σαρκοβόρα και τρέφονται με ότι πέφτει στον βυθό.

Τα σπάνια αυτά οστρακόδερμα έχουν μεγάλο μέγεθος καθώς υπακούν στον αυξητικό «νόμο του βυθού», για την επιβίωση σε πολύ δύσκολα περιβάλλοντα λόγω της αυξημένης πίεσης, των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών κλπ. Γι’ αυτό το λόγο πολλά γνωστά είδη ψαριών που ζουν σε μεγάλα βάθη είναι γιγαντόσωμα σε σχέση με τα ψάρια της ίδιας κατηγορίας που ζουν σε μικρά ή μεσαία βάθη. Στην Ταϊβάν, ψαρεύονται συνήθως τυχαία μέσα στα δίχτυα της τράτας τα οποία «σέρνονται» στον βυθό, στους ψαρότοπους γύρω από το νησάκι Ντόνγκσα.

Ετοιμασία ενός παλαιολιθικού «ράμεν»

Το γιγάντιο ισόποδο σερβίρεται σε μια παραδοσιακή σούπα ζωμού «ράμεν». Το ράμεν είναι ένας παραδοσιακός ζωμός που μπορεί να γίνει από διάφορα κρέατα και λίγα βασικά λαχανικά, και διακρίνεται για την απλότητα και τη νοστιμιά του.

Το ράμεν έγινε γνωστό από τον Μομοφούκου Άντο, που είχε καταγωγή από την Ταϊβάν και την Ιαπωνία, τη δεκαετία του 1950, και βρήκε τον τρόπο να σερβίρει στο δρόμο ένα φθηνό, χορταστικό πιάτο που περιέχει διάφορα.

Το 2004, το ξανασύστησε στους γευσιγνώστες της Νέας Υόρκης, ο σεφ Ντέιβιντ Τσανγκ, ανοίγοντας το εστιατόριο «Momofuku Noodle Bar». Από τότε το «ράμεν» αγαπήθηκε πολύ και στη Δύση, γιατί ανήκει σε εκείνη την συνομοταξία των «comfort zone» πιάτων. Εκείνων των φαγητών που σου «ζεσταίνουν την καρδιά».

Σερβίρεται με νουντλς, ψιλοκομμένα λαχανικά και ένα ολόκληρο βραστό αυγό που έχει προηγουμένως μαριναριστεί σε σόγια και μίριν. Για τους γνώστες, το ράμεν αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της κουζίνας της Κίνας και της Ιαπωνίας.

Στην περίπτωσή μας, το ισόποδο καθαρίζεται, αφαιρείται το στομάχι και τα εντόσθια, και στη συνέχεια το κέλυφος με το κρέας ψήνονται στον ατμό. Λέγεται πως το λευκό κρέας του τεράστιου αυτού ισόποδου (φτάνει τους 20 πόντους) μοιάζει με το κρέας του αστακού και του καβουριού, κάτι που ακούγεται λογικό αφού είναι συγγενή είδη, ενώ τα κίτρινα γάγκλια μοιάζουν στη γεύση με γλυκιά πάστα καβουριού.

Στη συνέχεια ενσωματώνεται σ’ έναν ζωμό κοτόπουλου Yusuke, μαζί με λίγα βασικά λαχανικά, και σερβίρεται στον πελάτη ως σούπα «ράμεν» η οποία σκεπάζεται για διακόσμηση με το όστρακο του γιγάντιου ισόποδου.

Το πιάτο κοστίζει 50 ευρώ, και προτεραιότητα έχουν οι τακτικοί θαμώνες του εστιατορίου.

Η αλήθεια είναι πως το πιάτο -οπτικά τουλάχιστον- είναι μάλλον αποκρουστικό, αλλά αν ο δρόμος σας φέρει κάποτε στην Ταϊβάν, και η γκουρμέ περιέργειά σας απαιτεί να δοκιμάσετε αυτή την προϊστορική λιχουδιά, ψάξτε για το εστιατόριο «The Ramen Boy», στην Liaoning Street, στην Ταϊπέι.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη σε φράγμα στην Ουκρανία: «Πιθανόν αδύνατο να επισκευαστεί» – Πλημμύρισαν περιοχές, εκκενώθηκαν σπίτια (videos)

Ρωσία: Ένα αριστούργημα της τέχνης στην υπηρεσία του «ιερού πολέμου» του Πούτιν (Video/Photo)

Ουκρανία: Ανατινάχθηκε πελώριο φράγμα στη Χερσώνα – Αλληλοκατηγορούνται Κίεβο και Μόσχα (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εστιατόριο, Ταϊβάν,estiatorio, taivan