Ερώτηση Ανδρουλάκη – Τσίμαρη για ελλείψεις σε νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Ανατολικής Θράκης

Επικίνδυνες χαρακτηρίζει τις συνθήκες λειτουργίας σε νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Ανατολικής Θράκης το ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη να αναφέρει ότι μεγάλη γάγγραινα του ΕΣΥ αποτελεί η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 

Στην ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας που κατέθεσε στη Βουλή μαζί με τον βουλευτή Ιωάννη Τσίμαρη, τονίζει ότι μια στις τρεις κλίνες σε νοσοκομεία της Μακεδονίας αντιμετωπίζει

κίνδυνο διακοπής λειτουργίας της, καθώς λειτουργεί με 1-3 γιατρούς, ενώ η έλλειψη αναισθησιολόγων έχει οδηγήσει σε αναστολή προγραμματισμένων χειρουργείων στο Γ.Ν. Έδεσσας. 

«Η κατάσταση στα περισσότερα περιφερειακά νοσοκομεία είναι ακόμη χειρότερη με την αναλογία αναισθησιολόγων ανά 100.000 πληθυσμό να μην ξεπερνά τους 3 και η κάλυψη των νοσοκομείων να παραμένει πολύ χαμηλά. Ως συνέπεια όλων των παραπάνω είναι η δυσλειτουργία στα χειρουργεία αλλά και στην ποιότητα των υπηρεσιών υγείας», αναφέρουν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Ιωάννης Τσίμαρης και προσθέτουν ότι «οι διοικητικές επιλογές των αποσπάσεων, μετακινήσεων και σύναψη συμβάσεων με «μπλοκάκι» για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι πρόσκαιρες, αποσπασματικές δίχως μακροπρόθεσμη στόχευση για την ενίσχυση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων και εκ του αποτελέσματος αναποτελεσματικές».

Οι κ.κ. Ανδρουλάκης και Τσίμαρης καλούν τον υπουργό Υγείας να απαντήσει ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των άμεσων ενεργειών του για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων αναισθησιολόγων στις εν λόγω Υγειονομικές Περιφέρειες και πως προτίθεται να αναπροσαρμόσει και να χορηγήσει συγκεκριμένα κίνητρα προσέλκυσης για τους αναισθησιολόγους. Παράλληλα, ερωτά εάν προτίθεται να επεκτείνει  τη χειρουργική δραστηριότητα και σε απογευματινό ωράριο, με αντίστοιχη στήριξη κινήτρων. 

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Αίτημα για προανακριτική βάσει των ευρημάτων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Επίσημη αργία η 17η Νοεμβρίου»

Πέτη Πέρκα: Όποιος και να είχε εκλεγεί πρόεδρος στο ΣΥΡΙΖΑ πλην του Κασσελάκη θα έμενα στο κόμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα