Έρευνα για το δημοσιογραφικό επάγγελμα στην Ελλάδα

MEDIA

Το διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα «Worlds of Journalism», το οποίο μελετά τη δημοσιογραφία ως ρόλο και ως επάγγελμα σε 120 χώρες, καλεί τους Έλληνες δημοσιογράφους να συμμετάσχουν.

Όπως αναφέρει η σχετική πρόσκληση, η συμμετοχή των δημοσιογράφων στην έρευνα αυτή δώσει την ευκαιρία στο πρόγραμμα να μελετήσει το δημοσιογραφικό επάγγελμα στη χώρα μας με συστηματικό και επιστημονικό τρόπο, καλύπτοντας την απουσία ανάλογων μελετών τα τελευταία χρόνια, με στόχο την καταγραφή του επαγγέλματος

στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, με συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, το οποίο βρίσκεται εδώ. Εναλλακτικά, η πρόσβαση στο ερωτηματολόγιο μπορεί να γίνει με αντιγραφή και επικόλληση του ακόλουθου συνδέσμου: https://www.surveymonkey.com/s/journalistsgr.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου γίνεται ανώνυμα και εμπιστευτικά και κανένα στοιχείο της ταυτότητας των συμμετεχόντων δεν μπορεί να συνδεθεί με τις απαντήσεις που θα δώσουν.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ερευνητικό πρόγραμμα υπάρχουν στον δικτυακό τόπο http://www.worldsofjournalism.org.

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην υπεύθυνη της έρευνας για την Ελλάδα Δήμητρα Δημητρακοπούλου, λέκτορα Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ΑΠΘ ([email protected]) και πρόεδρο Journalism Studies Section, European Communication Research and Education Association (ECREA).

Τον κεντρικό συντονισμό - εποπτεία του ερευνητικού προγράμματος έχει ο Thomas Hanitzsch, καθηγητής και πρόεδρος τμήματος Δημοσιογραφίας, Πανεπιστήμιο Μονάχου (LMU).

έρευνα για τη δημοσιογραφίαΔημοσιογραφίαδημοσιογράφοι
Keywords
Τυχαία Θέματα