«Ένα εμπνευσμένο διαφημιστικό πραξικόπημα»: Μουσεία της Βιέννης μπήκαν στο OnlyFans

Να αποφύγουν τη διαρκή λογοκρισία των αλγόριθμων αλλά και να ξεκινήσει μια δημόσια συζήτηση για την ελευθερία της έκφρασης και της τέχνης, επιδιώκουν οι διοικήσεις μουσείων της Βιέννης που δημιούργησαν λογαριασμούς για τα ιδρύματα στην πλατφόρμα OnlyFans.

«Γνωρίζαμε ότι το OnlyFans είναι ένα αμφιλεγόμενο δίκτυο, που είναι πολύ ανοιχτό προς το γυμνό. Όμως θέλαμε να κάνουμε αυτήν την ανατροπή, να φέρουμε αυτά τα μεγάλα παγκόσμια έργα τέχνης σε ένα δίκτυο όπως το OnlyFans» υποστηρίζει ο Νόρμπερτ Κέτνερ, επικεφαλής

τουριστικού τομέα της Βιέννης, όπως μεταδίδει το Euronews.

Το παλαιολιθικό ειδώλιο «Αφροδίτη του Willendorf» θεωρήθηκε άσεμνο και λογοκρίθηκε από το Facebook. Τον περασμένο μήνα, το ίδιο συνέβη και με τους «Εραστές» του Κόλομαν Μοσέρ. Οι άνθρωποι της τέχνης ζητούν να μπει τέλος σε αυτή την πρακτική.

«Στις μέρες μας η ψηφιοποίηση έχει κάνει άλματα. Τα προγράμματα αναγνώρισης εικόνων δεν μπορούν να βρουν τις διαφορές μεταξύ σωμάτων που κάνουν σεξ και έργων τέχνης. Οπότε εκτιμώ πως χρειάζεται να αλλάξουμε τακτική. Το δημιούργημα ενός ζωγράφου πρέπει να αναγνωρίζεται από έναν αλγόριθμο που να κατανοεί πως δεν πρόκειται για πορνό» υποστηρίζει ο Χανς Πίτερ Γουίπλινγκερ, επικεφαλής του μουσείου «Leopold».

Στόχος της πρωτοβουλίας των μουσείων της Βιέννης είναι να ξεκινήσει μια δημόσια συζήτηση για την ελευθερία της έκφρασης και της τέχνης, αλλά και για τα όρια παρέμβασης ενός αλγόριθμου.

Διαβάστε επίσης:

Σάκκαρη: Νίκησε τη Σιμόνα Χάλεπ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του «Kremlin Cup»

28η Οκτωβρίου: Δεν θα γίνουν παρελάσεις στην Ημαθία

Mητσοτάκης: Να μην εργαλειοποιεί η Τουρκία το προσφυγικό (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα