Πνιγμός 61χρονου στην Κρήτη: Ο Σκωτσέζος Τζόναθαν Σμιθ είναι ο παππούς που θυσιάστηκε για να σώσει τα εγγόνια του από την μανία των κυμάτων

Συγκινεί σε Ελλάδα και Βρετανία η θυσία του 61χρονου παππού που βούτηξε στο κρητικό πέλαγος  για να σώσει τα εγγόνια του που κινδύνευαν από τα κύματα και τελικά πνίγηκε ο ίδιος. Πρόκειται για τον Τζόναθαν Σμιθ από την Σκωτία, ο οποίος παραθέριζε με την οικογένειά του στην Κρήτη και βλέποντας τα εγγόνια του που έκαναν μπάνιο να κινδυνεύουν βούτηξε στη θάλασσα και κατάφερε να τα βγάλει προς τα βράχια. Δυστυχώς, όμως ο ίδιος δεν κατάφερε να σωθεί,

με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο, αφού βέβαια κατάφερε να σώσει τα δύο παιδιά, ηλικίας 7 και 10 ετών.

Τα Βρετανικά ΜΜΕ κάλυψαν εκτενώς το θέμα για την τραγωδία που χτύπησε την οικογένεια Σμιθ. Μάλιστα, σκιαγραφούν το προφίλ του.

Σύμφωνα λοιπόν με τα βρετανικά μέσα, ο 61χρονος Τζόναθαν  ήταν συνταξιούχος, πρώην υπάλληλος στο περίφημο NHS, το Βρετανικό ΕΣΥ. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα τον ξαναδώ», δήλωσε ο 34χρονος γιος του Ντέιβιντ, μιλώντας στη «Sun».

Ο Ντέιβιντ περιέγραψε τον πατέρα του ως αφοσιωμένο και θαρραλέο οικογενειάρχη. Και πρόσθεσε: «Αγαπούσα πολύ τον μπαμπά μου. Είναι ο ήρωάς μου. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν πρόκειται να τον ξαναδώ αφού έφυγε για να πάει στις διακοπές του. Είναι μια απροσδόκητη τραγωδία».

Ο Ντέιβιντ περιέγραψε πως ο πατέρας του αγαπούσε την ύπαιθρο, το περπάτημα, το ποδήλατο και τη φωτογραφία.

Μερικές μέρες πριν θυσιαστεί για τα εγγόνια του, ο Βρετανός είχε ποστάρει μια φωτογραφία από τις διακοπές του, που τον απεικονίζει να χαμογελά, κρατώντας ένα ποτήρι κρασί στο χέρι και ενώ απολάμβανε το ηλιοβασίλεμα με την οικογένειά του.

Photo: Daily Mail

Τα δύο παιδάκια ήταν σε κατάσταση σοκ μετά την δραματική διάσωσή τους από τον παππού και ναυαγοσώστες στη συνέχεια μη μπορώντας να πιστέψουν ότι ο παππούς τους δεν τα κατάφερε. Η ζωή παίζει τραγικά παιχνίδια πολλές φορές και αυτό το βίωσε η οικογένεια Σμιθ που είδε τα διακοπές της στην ηλιόλουστη Κρήτη να μετατρέπονται σε εφιάλτη.

Διαβάστε επίσης:

28η Οκτωβρίου: Δεν θα γίνουν παρελάσεις στην Ημαθία

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πέταξε με Rafale – «Το δέος δεν περιγράφεται με λέξεις!» (Photos)

Δολοφονία στο Αιγάλεω: Στον εισαγγελέα ο 20χρονος που φέρεται να σκότωσε τη μητέρα του

Keywords
Τυχαία Θέματα