Πυρ και μανία το Twitter με τον Σρόιτερ για την εκπομπή από τις φυλακές Τρίπολης

Την οργή τους στο twitter διοχέτευσαν τηλεθεατές με την προκλητική, κατά την άποψη τους, εκπομπή «Αυτοψία» την οποία ο Αντώνης Σρόιτερ επέλεξε να αφιερώσει στις φυλακές Τρίπολης όπου κρατούνται καταδικασμένοι ή υπόδικοι για σεξουαλικά εγκλήματα, ανάμεσα τους, με σοβαρές κατηγορίες, οι Δημήτρης Λιγνάδης και Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο δημοσιογράφος επέλεξε να εγκαινιάσει την νέα

σεζόν με προβοκατόρικο θέμα, προφανώς έχοντας κατά νου και την τηλεθέαση δεδομένου ότι φέτος ο ανταγωνισμός είναι από πολύ έντονος έως άγριος.

Και το προλόγισε επιχειρηματολογώντας ότι όλες οι φυλακές της χώρας έχουν ανοίξει τις πύλες τους στην τηλεοπτική κάμερα, εκτός από μία. Τη συγκεκριμένη.

Και έτσι να είναι, η επιλογή της στιγμής αν για τον ίδιον ήταν η σωστή, η κατάλληλη, για κάποιους άλλους ήταν το ακριβώς αντίθετο. Για κάποιους τηλεθεατές μάλιστα δεν θα έπρεπε να γίνει θέμα. Να τύχει προβολής, να δοθεί «βήμα»- μικρόφωνο σε εγκληματίες που ρήμαξαν και «σακάτεψαν» ζωές.

Ο τρόπος προσέγγισης και παρουσίασης προκάλεσε το κοινό αίσθημα, έστω μερίδας τηλεθεατών που «ξεσπάθωσαν» κατά του δημοσιογράφου και της εκπομπής μέσω twitter, κάποιοι ίσως και δικαίως.

Τηλεθεατές, θύματα βιασμών και παρενοχλήσεων μάλιστα, όπως έγραψαν στο Twitter ένιωσαν οργή.

Οι αντιδράσεις διακρίνονται για τη σφοδρότητα τους. Μεταξύ αυτών είναι και σχόλια που κάνουν λόγο για εκπομπή «πλυντήριο», ότι με αυτό τον τρόπο «ξεπλένονται» παιδοβιαστές, ότι ήταν εκπομπή ανισόρροπη, μια εκπομπή «αγιογραφία».

Ίσως όχι και άδικα καθώς σε ένα από τα πρώτα πλάνα από τις φυλακές, στη αρχή της εκπομπής υπάρχει σούπερ «οι φυλακές των στιγματισμένων». Και σίγουρα δεν πρόκειται περί λάθους εκ παραδρομής εφόσον πρόκειται για μαγνητοσκοπημένη εκπομπή η οποία έχει περάσει από την διαδικασία του μοντάζ και την έστω τελική ματιά του παρουσιαστή της εκπομπής.

Διαβάστε επίσης:

Κομάντα και Δράκοι – «Μυστικά» αποκαλύπτονται στο επεισόδιο της Κυριακής

Αλλαγή φρουράς σε προβεβλημένα πρόσωπα τηλεοπτικών σταθμών για την επόμενη σεζόν

Σκορδά εναντίον Σρόιτερ: Τι πήγε ακριβώς να μας δείξει από τις φυλακές στην Τρίπολη; (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα