Έκρηξη στην Κριμαία: Μυστήριο με τον οδηγό του φορτηγού που ανατινάχτηκε στη γέφυρα

Άγνωστη εξακολουθεί να είναι η ταυτότητα του οδηγού του φορτηγού, το οποίο εξερράγη στη γέφυρα του Κερτς τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του φορτηγού και αυτός είναι ο Μπόρις Γιουσούμποφ από το Κρασνοντάρ στη Ρωσία, ο οποίος πούλησε το όχημα σε άλλο άτομο, το οποίο δεν άλλαξε το όνομα του ιδιοκτήτη. Έτσι στα χαρτιά ιδιοκτήτης φαινόταν ακόμη ο Γιοσούμποφ.

Στον έλεγχο που έγινε για την είσοδο στη γέφυρα, ο οδηγός ήταν

ήρεμος, είχε όλα τα απαραίτητα χαρτιά και δεν κίνησε υποψίες στους αστυνομικούς. Το φορτηγό ήταν πλήρως φορτωμένο.

Ήταν ο οδηγός σε αποστολή αυτοκτονίας ή ήταν ανυποψίαστος για το ότι το όχημά του είχε παγιδευτεί με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών; Για την ώρα καμία πλευρά δεν δίνει σαφείς απαντήσεις.

Η Ουκρανία, από νωρίς το Σάββατο έσπευσε να χαιρετήσει το πλήγμα, αλλά επισήμως ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει ότι οι δυνάμεις της ήταν πίσω από την επίθεση

«Η Κριμαία, η γέφυρα, η αρχή. Ο,τιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, οτιδήποτε κλεμμένο πρέπει να επιστρέψει στην Ουκρανία, οτιδήποτε έχει καταληφθεί από τη Ρωσία πρέπει να ανακαταληφθεί» έγραψε στο Twitter, ο Μιχαήλο Ποντόλιακ, στενός συνεργάτης του προέδρου Ζελένσκι.

Εξίσου κρυπτική ήταν η ανάρτηση της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ή οποία εξέδωσε ανακοίνωση παραφράζοντας ένα ποίημα του εθνικού ποιητή της χώρας, Τάρας Σεβτσένκο. «Αυγή, η γέφυρα καίγεται όμορφα».

Διαβάστε επίσης:

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: «Να μείνουμε ενωμένοι απέναντι στα απολυταρχικά καθεστώτα»

Ζαπορίζια: Ο πυρηνικός σταθμός χρησιμοποιεί τις γεννήτριες πετρελαίου έκτακτης ανάγκης

Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι: Σαμποτάζ η βλάβη που προκλήθηκε στο σιδηροδρομικό δίκτυο στα βόρεια της χώρας

Keywords
Τυχαία Θέματα