Στέφανος Τσιτσιπάς: Θρίαμβος επί του Ρούμπλεφ και πρόκριση στον τελικό του Astana Cup

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του διεθνούς τουρνουά, που διεξάγεται στην πόλη Αστάνα του Καζακστάν, καθώς επικράτησε με ανατροπή, του Αντρέι Ρούμπλεφ με 4-6, 6-4, 6-3.

Ο Ρώσος τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν κατά διαστήματα επιβλητικός, καθώς με βασικό όπλο την ταχύτητα στα κτυπήματα και στις αντιδράσεις του, δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Ελληνα πρωταθλητή (Νο 6 στον κόσμο).

Ο Ρούμπλεφ μπήκε πολύ δυνατά στο κορτ και με το… καλησπέρα, «έσπασε» το σερβίς του Τσιτσιπά και διατηρώντας

το δικό του μέχρι το τέλος του σετ, έφθασε στο 6-4, μετά από 44 λεπτά. Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς προσπάθησε ν’ αντιδράσει και βελτιώνοντας αισθητά την απόδοση του, κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του. Μάλιστα, στο όγδοο γκέιμ, έφθασε κοντά στο break, όμως με δύο διαδοχικούς πόντους, ο Ρούμπλεφ, ισοφάρισε σε 4-4.

Διατηρώντας την ψυχραιμία και την στοχοπροσήλωση του, ο Ελληνας πρωταθλητής, προηγήθηκε με 5-4 και «σπάζοντας» το σερβίς του Ρώσου αντιπάλου του, πήρε το σετ με 6-4, μετά από 45 λεπτά.

Συνεχίζοντας σ΄ αυτόν τον ρυθμό, ο Τσιτσιπάς ήταν «τέρας ψυχραιμίας» και αφού κατάφερε να επιβάλει τον τρόπο παιχνιδιού του, «έσπασε» το σερβίς του Ρούμπλεφ στο όγδοο γκέιμ.

Προηγούμενος πλέον με 5-3, ο «Tsitsifast» σέρβιρε για την νίκη και τα κατάφερε με 6-3, μετά από 38 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή, ήταν η πρώτη φορά στις 10 αναμετρήσεις των δύο τενιστών, που σημειώθηκε ανατροπή, καθώς μέχρι σήμερα, όποιος έπαιρνε το πρώτο σετ, πανηγύριζε και την νίκη.

Στον τελικό της Κυριακής (9/10) ο Ελληνας πρωταθλητής, θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού, ανάμεσα στον Σέρβο, Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ρώσο, Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Διαβάστε επίσης:

Euroleague: Άμυνα και Λαρεντζάκης «έπνιξαν» την Μπάρτσα – Ηττήθηκε 70-80 από τον Ολυμπιακό στην Καταλονία (Photos)

Forbes: Ο Εμπαπέ πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο – Ξεπέρασε Μέσι και ΡονάλντοNBA: Έπαιξαν ξύλο Γκριν και Πουλ στην προπόνηση των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Σοκαριστικό βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα