Εκλογές: Οι συσκέψεις στο Μαξίμου και οι νέες ημερομηνίες – Η… πρόταση – έκπληξη κορυφαίου Υπουργού

Η χθεσινή ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη έδειξε την… μεταστροφή του στην πολιτική διαχείριση του δυστυχήματος.

Από το «όλα δείχνουν ανθρώπινο λάθος» προχώρησε στην συγγνώμη, ενώ ανακοίνωσε και την διενέργεια έρευνας αλλά και τη σύσταση διακομματικής επιτροπής η οποία από την επόμενη βουλή. Στην ανάρτηση του ο Πρωθυπουργός δεν αναφέρει τίποτα για κάλπες και παρά τις διαψεύσεις του Γιάννη Οικονόμου πως «όταν όποιος έκανε νύξη στον πρωθυπουργό

για εκλογές τον έδιωχνε από τη σύσκεψη» στην κυβέρνηση το σκέφτονται.

Και πως να κάνουν διαφορετικά αφού η κλεψύδρα αδειάζει τόσο για τις αποφάσεις όσο και  τον πραγματικό χρόνο των εκλογών. Σε πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου έπεσαν και νέες ημερομηνίες.

Τα σενάρια έχουν ως εξής

Πρώτη κάλπη – 9 ΑπριλίουΔεύτερες κάλπες – 21 Μαΐου

Το παραπάνω σενάριο είναι αυτό που ίσχυε μέχρι και σήμερα. Φαίνεται να απομακρύνεται αλλά κανείς δε μπορεί να το αποκλείσει. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του topontiki.gr κορυφαίος Υπουργός ο οποίος δεν είναι καθημερινός συζητητής του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά απασχολεί κάθε μέρα την ειδησεογραφία θεωρεί ότι ο χρόνος των εκλογών δεν πρέπει να αλλάξει. Μάλιστα, σε συζητήσεις που είχε με δημοσιογράφους χαρακτήρισε «λάθος» την οποιαδήποτε σκέψη για αλλαγή του χρόνου των εκλογών.

Πρώτη κάλπη 23 ΑπριλίουΔεύτερες κάλπες 28 Μαΐου

Το παραπάνω σενάριο έχει το μειονέκτημα πως οι δεύτερες κάλπες θα πέσουν πάνω στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Πρώτη κάλπη 14 ή 21 ΜαΐουΔεύτερες κάλπες 2 Ιουλίου

Αυτό το σενάριο αρχίζει μέρα με τη μέρα και κερδίζει περισσότερο έδαφος και βρίσκει υποστηρικτές μέσα από την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Σκανδαλίδης: Η προφητική του παρέμβαση στη Βουλή για την Hellenic Train

Ψάχνουν καλές ειδήσεις στην εξωτερική πολιτική

Κύκνειο άσμα του Κεγκέρογλου στη Βουλή

Keywords
Τυχαία Θέματα