Είναι αυτή η μοναδική φωτογραφία που υπάρχει στον κόσμο και απαθανατίζει τον μεγάλο ζωγράφο Βαν Γκόγκ; (Photos)

"Π" ART

Μυστήριο καλύπτει μια φωτογραφία που ανακάλυψε ένας ιστορικός τέχνης, ο οποίος είναι πεπεισμένος πως φαίνεται σε αυτή, το πρόσωπο του ζωγράφου Βαν Γκογκ.

Η φωτογραφία ήταν κιτρινισμένη και καταχωνιασμένη σε κάποιο σεντούκι. Την είχε τραβήξει ο Εντμόντ Μπενάρ, στην Ακαδημία Τζουλιάν στο Παρίσι, μεταξύ του 1880 και του 1890, πιθανότατα το 1888, όταν αποδεδειγμένα είχε επισκεφτεί τη Γαλλική πρωτεύουσα. Τον Ιούλιο του 1890 πέθανε.

Ο ιστορικός τέχνης που την ανακάλυψε,

την συνέκρινε με προσωπογραφίες του Ολλανδού ιμπρεσιονιστή ζωγράφου και εικάζει πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Βρίσκεται ανάμεσα σε 34 άλλους καλλιτέχνες και θεωρείται (εάν είναι αυτός) εξαιρετικά σπάνια, μιας που ο Βαν Γκογκ ήταν ντροπαλός και απέφευγε τις φωτογραφήσεις (που πρωτοξεκινούσαν τότε).

Ο Βαν Γκογκ έχει φωτογραφηθεί άλλες δυο φορές. Μια σε ηλικία 13 ετών και μια στα 19 του. Αυτή είναι η μοναδική του φωτογραφία στην ώριμη φάση της ζωής του. Ο Ολλανδός ζωγράφος την άνοιξη του 1886 επισκέπτεται το Παρίσι όπου ζει στην περιοχή της Μονμάρτης, κέντρο της καλλιτεχνικής δραστηριότητας.

Κατά την παραμονή του, έρχεται σε επαφή με τους ιμπρεσιονιστές Εντγκάρ Ντεγκά, Καμίλ Πισαρό, Πωλ Γκωγκέν και Τουλούζ Λωτρέκ. Επηρεάζεται σημαντικά από το κίνημα του ιμπρεσιονισμού και ειδικότερα σε ότι αφορά τη χρήση του χρώματος. Ο ίδιος ο βαν Γκογκ κατατάσσεται περισσότερο στους μετα-ιμπρεσιονιστές ζωγράφους. Χρησιμοποίησε συχνά τεχνικές των ιμπρεσιονιστών αλλά διαμόρφωσε παράλληλα και ένα προσωπικό ύφος, το οποίο διακρίνεται από την χρήση συμπληρωματικών χρωμάτων που οι ιμπρεσιονιστές αποφεύγουν.

Τον Ιούλιο του 1890, ο Βαν Γκογκ εμφανίζει συμπτώματα έντονης κατάθλιψης και τελικά αυτοπυροβολείται στο στήθος στις 27 Ιουλίου ενώ πεθαίνει δύο ημέρες αργότερα.

Βαν Γκογκφωτογραφία Βαν Γκογκσπάνια φωτογραφίαζωγράφοςΠαρίσιHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα