Άφαντος μέχρι στιγμής ο εκτελεστής του «Τσικίτο»

48 ώρες έχουν σχεδόν παρέλθει από την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Γεωργίου άλλως Τσικίτο έξω από την οικία του στην Πύλα, και οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση, μιας και ο κίνδυνος να καταχωρισθεί ακόμη μια δολοφονία, ως ανεξιχνίαστη, είναι ορατός.

Όπως δήλωσε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λάρνακας, Χαράλαμπος Ζαχαρίου «Η εγκληματική ενέργεια έχει θέσει σε συναγερμό την αστυνομία, η οποία αύξησε από την πρώτη στιγμή τους ελέγχους και τις μηχανοκίνητες περιπολίες».

Παράλληλα οι ανακριτές ξεσκονίζουν

ανεξιχνίαστες υποθέσεις δολοφονιών του παρελθόντος κατά τις οποίες ο δράστης ενήργησε με πανομοιότυπο τρόπο. Τα αποτελέσματα του βαλλιστικού ελέγχου του κάλυκα που εντοπίστηκε 100 περίπου μέτρα από το σημείο που έπεσε νεκρός ο Τσικίτο, ενδεχομένως να καταδείξουν τον τύπο του όπλου και εάν χρησιμοποιήθηκε σε οποιαδήποτε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με την δήλωσή του Υπεύθυνου ΤΑΕ Λάρνακας, η εκτέλεση του "Τσικίτο" έχει θορυβίσει την αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας, καθώς είναι η μοναδική πόλη της Κύπρου, που δεν καταγράφει τα τελευταία χρόνια, φονικά με φόντο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανθρώπων της νύχτας.

Την πρώτη θέση στις ανεξιχνίαστες δολοφονίες κατέχει η Λευκωσία με την πιο πρόσφατη, αυτή του Τάσου Γεωργίου άλλως Τρέλλα στις 28 περασμένου Δεκεμβρίου.

Η τελευταία δολοφονία που καταγράφηκε στη Λάρνακα και αποδόθηκε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, διαπράχθηκε το 2001 όταν ο Χαράλαμπος Νεοπτολέμου άλλως Λεμής, 33 χρόνων, από το Τραχώνι, έπεσε νεκρός έξω από μαγαζί φίλου του στον κυκλικό κόμβο του λιμανιού. Εναντίον του ρίφθηκαν 20 πυροβολισμοί και ο φόνος του παραμένει ανεξιχνίαστος εδώ και 15 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα