Ο επικεφαλής του ΕΛΚ κατά Σλοβάκου πρωθυπουργού και υπέρ Ελλάδας (!)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει απαράδεκτες και προκλητικές τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο για την Ελλάδα, εξέδωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σε αυτή αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση πράγματι καθυστέρησε στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστευτικών ρευμάτων και των συνοριακών ελέγχων, ωστόσο συμπληρώνει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει θυσία.

Τέλος κατηγορεί

τον Σλοβάκο πρωθυπουργό για προκλητικές δηλώσεις που γίνονται για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Σημειώνεται ότι ο Μάνφρεντ Βέμπερ κατά τη διάρκεια της 6μηνης διαπραγμάτευσης είχε εκφράσει πολλάκις τις πιο συντηρητικές απόψεις που ακούγονταν εντός της Ε.Ε., που μεταξύ άλλων ζητούσαν Grexit κλπ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο για την Ελλάδα είναι απαράδεκτες και προκλητικές.

Η ελληνική κυβέρνηση πράγματι καθυστέρησε στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστευτικών ρευμάτων και των συνοριακών ελέγχων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται όμως στην αλληλεγγύη και στις κοινές αξίες.

Κανείς δεν πρέπει να θυσιαστεί για να σώσει τους άλλους. Βοηθάμε την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης για να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή. Μόνο με κοινές προσπάθειες μπορούμε να διαχειριστούμε την προσφυγική κρίση. Αντί για προκλητικές δηλώσεις χρειαζόμαστε προτάσεις αλληλεγγύης από όλες τις κυβερνήσεις και εξεύρεση κοινών λύσεων για το μεταναστευτικό. Δεν είναι όλα επιτρεπτά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Μάνφρεντ ΒέμπερΕλλάδαανακοίνωσηΣλοβακίαπρωθυπουργόςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα