Έγκλημα στην Κω: Παρέμβαση από τον πρωθυπουργό της Πολωνίας για την 27χρονη – «Η Ελλάδα να μας παραδώσει τον ύποπτο»

Την έκδοση του υπόπτου για τη δολοφονία της 27χρονης που βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής (18/6) νεκρή στην Κω ζήτησε με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι.

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστασίας. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Ως εκ τούτου, θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να εκδώσει τον ύποπτο σε πολωνικό δικαστήριο και να λάβει την υψηλότερη δυνατή ποινή», έγραψε στο Twitter

ο πρωθυπουργός της Πολωνίας για το έγκλημα στην Κω.

Jestem wstrząśnięty brutalnym morderstwem 27-letniej Anastazji. Sprawca musi ponieść bardzo surowe konsekwencje. Dlatego zwrócimy się do Grecji o wydanie podejrzanego, aby stanął przed polskim sądem i otrzymał najwyższy możliwy wymiar kary.

— Mateusz Morawiecki (@MorawieckiM) June 19, 2023 Δεύτερο πρόσωπο στο κάδρο των ερευνών

Ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας εμφανίστηκαν η μητέρα και ο 28χρονος φίλος της άτυχης κοπέλας από την Πολωνία, που δολοφονήθηκε στο νησί της Κω.

Παράλληλα, οι αρχές κάλεσαν εκ νέου για κατάθεση τον 28χρονο σύντροφο της Αναστάζια, Μιχάλ, ο οποίος ήταν αυτός που ενημέρωσε πρώτος την αστυνομία για την εξαφάνιση της κοπέλας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να πάρει διευκρινίσεις για ορισμένα από τα μήνυματα στο κινητό της Αναστάζια, το οποίο εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι και έχει μπει στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της ΕΛΑΣ.

Το κινητό της 27χρονης είχε εντοπίσει το Σάββατο ένας υπάλληλος εταιρείας security, σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Μαρμάρι. Από το κινητό, είχε αφαιρεθεί η κάρτα SIM ενώ το εγκαταλελειμμένο σπίτι βρίσκεται σε μακρινή απόσταση, τόσο από το τελευταίο στίγμα που έδωσαν οι κεραίες στο Τιγκάκι, όσο και από το δρόμο στον οποίο δήλωσε πως άφησε την κοπέλα ο 32χρονος κύριος ύποπτος. Αντιθέτως, το κινητό βρέθηκε σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από το σπίτι του υπόπτου και 1,5 χιλιόμετρο από το σημείο που εντοπίστηκε η σορός της 27χρονης, με τις αρχές να πιστεύουν πως κάποιος το πέταξε εκεί.

Επίσης, οι αστυνομικοί θεωρούν όλο και πιο δεδομένο ότι η Αναστάζια μεταφέρθηκε από τουλάχιστον δύο άτομα στην περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός της.

Στο κάδρο των υπόπτων μπαίνει και ο συγκάτοικός του, αφού οι αρχές θεωρούν δύσκολο ένα άτομο μόνο του, να μετέφερε το πτώμα της κοπέλας.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι συμμετείχαν τις προηγούμενες έξι ημέρες στις έρευνες για τον εντοπισμό της 27χρονης, είχαν «χτενίσει» την περιοχή στην οποία βρέθηκε η σορός χωρίς ωστόσο να την εντοπίσουν, στοιχείο που ενισχύει το σενάριο ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας να έκρυψαν εκεί τη σορό ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της.

Στο επίκεντρο των ερευνών παραμένει ο 32χρονος, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος που συνάντησε την άτυχη κοπέλα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Μετά από συνεχείς ερωτήσεις, οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι ο 32χρονος έχει αρχίσει να πέφτει σε αντιφάσεις, καθώς ενώ αρχικά είχε υποστηρίξει ότι συνευρέθηκε ερωτικά με την Αναστάζια, με τη θέλησή της, τις τελευταίες ώρες εμφανίζεται να λέει ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ παρουσιάζοντας την εκδοχή ότι συναντήθηκαν μόνο για να πάρει χασίς.

Να σημειωθεί πως έχουν εντοπιστεί DNA και τρίχες της κοπέλας στο δωμάτιο του 32χρονου, ενώ υπάρχει και υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο φαίνεται η 27χρονη να μπαίνει στο σπίτι του. Παράλληλα, στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε ένα αεροπορικό εισιτήριο με προορισμό την Ιταλία και ημερομηνία αναχώρησης την επόμενη της εξαφάνισης της 27χρονης.

Η αστυνομία εκτιμά πως ο 32χρονος είχε σκοπό να διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ ένα επιπλέον στοιχείο που κινεί τις υποψίες γύρω από το πρόσωπό του είναι οι αμυχές και τα σημάδια πάλης στα χέρια του.

Διαβάστε επίσης:

Μάριος Παπαγεωργίου: Ελεύθεροι οι δυο γιοι του «εγκεφάλου» της απαγωγής και δολοφονίας

Καιρός: «Καμπανάκι» Κολυδά για νέα κακοκαιρία από την Κυριακή – «Ο Ω Εμποδιστής δεν έφυγε ακόμη»

Πανελλήνιες 2023: Εισαγγελική έρευνα για μαθητή που πιάστηκε με «ψείρα» στο αφτί

Keywords
Τυχαία Θέματα