Δημοσκόπηση ALCO: Στο 5,8% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 5,8 ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha.

H ΝΔ

συγκεντρώνει 31,6% έναντι 25,4% του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να πέφτει στο 8,9% (από 9,3%) το ΚΚΕ ανεβαίνει στο 6,1%, η Ελληνική Λύση είναι στο 3,8%, το ΜέΡΑ25 στο 3,7% ενώ το κόμμα Κασιδιάρη φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή με 3,2%.

Η ΝΔ φαίνεται να επανασυσπειρώνει τους φηφοφόρους της μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς καταγράφεται συσπείρωση 74%, έναντι 68% τον Φεβρουάριο και 77% τον Μάρτιο.

Στο ερώτημα τι είδους κυβέρνηση επιθυμούν οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 51%, ότι θέλουν νέες εκλογές από ό,τι «κυβέρνηση ηττημένων» ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25.

Επίσης το 62% απαντά ότι επιθυμεί δεύτερες κάλπες αντί για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Το 36% απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δηλώνει πως επιθυμεί να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 26% που θέλει δεύτερη ευκαιρία για οτν Αλέξη Τσίπρα και 32% που απαντά «σε κανένα».

Απαντώντας για το σύστημα της απλής αναλογικής στις εκλογές 2023 και αν συνιστά ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, το ποοσοστό όσων απαντούν θετικά μειώνεται εντυπωσιακά σε σχέση με τον Μάρτιο, όπου το θυμικό μετά την τραγωδία στα Τέμπη ήταν στα ύψη.

Τώρα το 25% απαντά «ναι» (από 30% τον Μάρτιο) έναντι 61% που απαντά αρνητικά (από 54% τον Μάρτιο).

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: «Μήλον της έριδος» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το ντιμπέιτ Μητσοτάκη – Τσίπρα

Συνεργάτης Γεωργούλη: «Όλο αυτό νιώθει ότι είναι στημένο και αδιανόητο»

ΠΑΣΟΚ: «Ναι» σε ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Keywords
Τυχαία Θέματα