«Χαστούκι» στον Τραμπ από την Google – Μπλοκάρει την πλατφόρμα Truth Social (Videos)

Περιεχόμενο με απειλές και παροτρύνσεις για βία διαπίστωσε η Google στην πλατφόρμα των social media που έχει φτιάξει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και γι αυτό αποφάσισε να την κόψει από το Google Play.

Η Google ανακοίνωσε ότι

το περιεχόμενο που εντοπίστηκε στην πλατφόρμα Truth Social αντίκειται στην πολιτική απαγόρευσης μηνυμάτων που περιέχουν απειλητικές αναφορές και παροτρύνουν σε βία και γι αυτό έλαβε την απόφαση να την μπλοκάρει από το Google Play.  Η απόφαση αυτή σημαίνει πρακτικά ότι  είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους χρήστες των συσκευών Android να κατεβάσουν την εφαρμογή.

Google said it would not distribute Truth Social, the social media platform founded by Donald Trump, on its Play store until the app removed content that incites violence. https://t.co/dITg9h24Ni

— The New York Times (@nytimes) August 30, 2022

Η πλατφόρμα του Ντόναλντ Τραμπ Truth Social άρχισε να διατίθεται από το App Store της Apple, τον Φεβρουάριο, αλλά με αρκετά τεχνικά προβλήματα. Ο αποκλεισμός της από το Google Play, απ΄  όπου διατίθεται η πλειοψηφία των εφαρμογών σε συσκευές με Android αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα για την προσπάθεια του Τραμπ να διεισδύσει με τους δικούς του όρους στον χώρο των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο BBC ότι «στις 19 Αυγούστου ενημερώθηκε το Truth Social για σοβαρές παραβιάσεις των βασικών κανόνων πολιτικής». Η Google επισήμανε στην Truth Social τρόπους για να διορθώσει τα προβλήματα, αλλά η εταιρία του Τραμπ δεν ανταποκρίθηκε. Από την πλευρά της Truth Social δεν έγινε κανένα σχόλιο.

Donald Trump is having a total meltdown on Truth Social this morning. All of these posts are from just the last few hours. pic.twitter.com/qtQs6KEA7D

Aaron Rupar (@atrupar) August 30, 2022

Ο Ντόναλντ Τραμπ «διαφήμιζε» την πλατφόρμα του ως χώρο «ελεύθερης έκφρασης», αλλά στην πραγματικότητα έχει μία μεγάλη λίστα με περιεχόμενο που οι χρήστες απαγορεύεται  να ανεβάζουν.

Η πλατφόρμα Truth Social είναι το πεδίο έκφρασης που προτιμάει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει κοπεί επίσης από το Twitter και το Facebook, μετά τις ταραχές που έγιναν στο Καπιτώλιο.

«Δημιούργησα το Truth Social για να αντισταθώ στην τυραννία των μεγάλων της τεχνολογίας», διακήρυξε ο Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ότι «ζούμε σε ένα κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, ενώ ο αγαπημένος σας Αμερικανός πρόεδρος φιμώνεται».

 Η πλατφόρμα Truth Social μοιάζει αρκετά με το Twitter, το οποίο έκοψε τον Τραμπ όταν ο όχλος των υποστηρικτών του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021. Το Twitter αιτιολόγησε την απόφασή του επισημαίνοντας ότι ο Τραμπ διακινώντας ψευδείς ισχυρισμούς για νοθεία στις προεδρικές εκλογές, προκάλεσε τα βίαια επεισόδια.

Οι επικριτές του Τραμπ υποστηρίζουν ότι η πλατφόρμα Truth Social είναι πεδίο παραπληροφόρησης και διακίνησης μηνυμάτων μίσους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη έκθεση αναφέρεται ότι στην πλατφόρμα Truth Social  αναπτύσσονται θεωρίες συνωμοσίας από τουλάχιστον 47 λογαριασμούς.

Διαβάστε επίσης:

Το ημερολόγιο με τα «μυστικά» της Μαρκλ και οι φόβοι του παλατιού

Πρίγκιπας Κάρολος: «Το φάντασμα της Νταϊάνα τον καταδίωκε σε κάθε του βήμα»

Έφυγε από τη ζωή ο μυστηριώδης «Ινδιάνος της τρύπας» – Τα μυστικά που πήρε μαζί του (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα