Μπριζόλες στο μπράντι, για την Τσικνοπέμπτη

Μοσχαρίσιες μπριζόλες για το έθιμο της Τσικνοπέμπτης που μαρινάρονται σε μπράντι και 3 ακόμα απλά υλικά και ψήνονται στο bbq υγραερίου ή ακόμα καλύτερα στην ψησταριά με κάρβουνα. Σερβίρονται με τηγανητές πατάτες ή με βουτυράτο πουρέ, ψημένες φέτες σκορδόψωμου και πίτες και συνοδεύονται ιδανικά από δροσερές σαλάτες και πλούσια ντιπ.

Υλικά
για τη Συνταγή

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες

4 κουταλιές της σούπας μπράντι ή ουίσκι

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας σκούρα καστανή ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες

Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1.Αρχικά, κάντε μερικές τομές στην άκρη, στην περιοχή του λίπους, σε κάθε μπριζόλα. Αυτό θα αποτρέψει το κύρτωμα του κρέατος καθώς θα ψήνεται. Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα σχετικά ρηχό, μη μεταλλικό δοχείο.

2.Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το μπράντυ, τη σόγια σως, το πιπέρι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Περιχύστε τις μπριζόλες με το μίγμα, καλύψτε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να μαριναριστεί καλά το κρέας. Μισή ώρα πριν το ψήσιμο, αφαιρέστε τις μπριζόλες από το ψυγείο για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

3.Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου ή ετοιμάστε τα κάρβουνα. Ψήστε τις μπριζόλες στη σχάρα, απευθείας πάνω από το πιο ζεστό σημείο του bbq ή πάνω από τα καυτά κάρβουνα, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Μην τρυπήσετε το κρέας με πιρούνι αλλά γυρίστε το με τις ειδικές λαβίδες ή με σπάτουλα, όταν είναι σε θέση να ξεκολλήσει από τις σχάρες.

4.Στη συνέχεια, μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα σημείο με ελαφρά μικρότερη ένταση φωτιάς και ψήστε για 4-10 λεπτά επιπλέον από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο καλοψημένο επιθυμείτε το κρέας. Μπορείτε να τεστάρετε το ψήσιμο, βυθίζοντας την μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού στο κέντρο του κρέατος – αν οι χυμοί του είναι κόκκινοι, είναι ακόμα ωμό, ενώ αν είναι διάφανοι, το κρέας είναι καλοψημένο.

5.Τα τελευταία λεπτά του ψησίματος, τοποθετήστε στη σχάρα τις φέτες της ντομάτας και ψήστε τις για 1-2 λεπτά. Μεταφέρετε τις ψημένες ντομάτες και τις μπριζόλες σε πιατέλα σερβιρίσματος, πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε με πατάτες τηγανητές ή πουρέ, πίτες ή και χοντρές φέτες ψημένου σκορδόψωμου.

Διαβάστε επίσης:

Λουκουμάδες γλυκάνισου, με γλάσο

Αλμυρά παλμιέ σε σχήμα καρδιάς, της τελευταίας στιγμής

Φλογερό ρολό κόκκινο βελούδο για τους ερωτευμένους

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπριζόλες, Τσικνοπέμπτη,brizoles, tsiknopebti