Αταμάν: Μπορείτε να με βρίσετε αλλά το να βρίσετε την Τουρκία θεωρείται ρατσισμός
Ο Εργκίν Αταμάν ταξίδεψε στην πατρίδα του μετά τη ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού και την Τετάρτη (11/6) ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του HT Spor, μιλώντας για την εφετινή σεζόν με το «τριφύλλι».
Ο προπονητής του μπασκετικού «τριφυλλιού» επιβεβαίωσε τη μεταγραφή του Τι Τζέι Σορτς απ’ την Παρί στον Παναθηναϊκό, τόνισε πως δεν μπορεί να γίνει η μεταγραφή του Βασίλιε Μίτσιττς, ενώ αναφέρθηκε
«Πήραμε τον Τι Τζέι Σορτς, ο Βασίλιε Μίτσιτς θέλει να επιστρέψει, αλλά δεν είναι δυνατόν να τον πάρουμε» τόνισε αρχικά ο Αταμάν σε ερώτηση για τα μεταγραφικά, ενώ στη συνέχεια ανέλυσε απ’ την πλευρά του όλα όσα έγιναν στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος.
«Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τους τελικούς στην Ελλάδα για να σώσουν τη σεζόν. Κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδας κερδίζοντας τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός ήρθε χωρίς να κερδίσει τίποτα και έμεινε πίσω στο σκορ με 1-0. Όταν πήγαμε στον Πειραιά για τον δεύτερο αγώνα, συνέβησαν απίστευτα γεγονότα.
Τα γεγονότα ξεκίνησαν μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Απίστευτα συνθήματα και βρισιές ειπώθηκαν προς την οικογένεια και την κόρη του προέδρου μας. Αυτό το έκαναν για να προκαλέσουν τον πρόεδρο Γιαννακόπουλο. Οι διαιτητές έπρεπε να κάνουν ανακοινώσεις, αλλά η ομοσπονδία και οι διαιτητές παρέμειναν αδιάφοροι.
Το κύριο γεγονός εκεί ήταν ένας μεγάλος αγώνας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Ως αποτέλεσμα, η ελληνική πολιτεία αποφάσισε να διακόψει τους αγώνες και κάλεσε τους δύο συλλόγους να έρθουν σε συμφωνία. Είπαν ότι αν δεν μπορούσαμε να έρθουμε σε συμφωνία, θα έβαζαν τέλος στη σειρά των τελικών.
Ο σύλλογός μας είπε “εντάξει” και έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά ο αντίπαλος είπε “δεν θα καθίσω στο ίδιο τραπέζι”. Κατόπιν τούτου, το υπουργείο έκανε πίσω και μας ζήτησε να πάμε ξεχωριστά και να δώσουμε διαβεβαιώσεις. Θα διεξαχθεί ο αγώνας, δεν θα διεξαχθεί ή πότε θα διεξαχθεί; Χάσαμε το ηθικό μας με όλη αυτή την αβεβαιότητα.
Είδα μπροστά μου 3 δικηγόρους του Ολυμπιακού και με κατηγορούσαν. Έχασα την ψυχραιμία μου, δεν έκανα πίσω. Αυτό που έγινε εναντίον της Τουρκίας είναι ρατσιστικό. ‘Μπορείτε να με βρίσετε, αλλά επειδή είμαι Τούρκος, το να βρίσετε την Τουρκία θεωρείται ρατσισμός’, το υπερασπίζομαι αυτό. Αντέδρασα αναλόγως, μπορεί να αντέδρασα σκληρά, αλλά θα αντιδρούσα ξανά με τον ίδιο τρόπο.
Το να κατηγορούμαι από 3 δικηγόρους της αντίπαλης ομάδας, είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η περηφάνια μου πληγώθηκε, χάσαμε τον τρίτο αγώνα παίζοντας άσχημα».
Και συνέχισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού λέγοντας: «Η πράξη που έκανε ο Γάλλος παίκτης στους φιλάθλους στο τέλος του αγώνα ήταν μια πράξη που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του αθλητισμού. Ο πρόεδρός μας τιμωρήθηκε, εγώ τιμωρήθηκα.
Την επόμενη μέρα, έγινε μια ανακοίνωση, δεν υπήρξε καμία ποινή για τον παίκτη αυτό. Επηρεαστήκαμε από τα γεγονότα της φετινής σεζόν και δώσαμε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό. Βγήκα με ακουστικά στην αρχή του (τέταρτου) αγώνα για να μην επηρεαστώ.
Η χρήση της ελληνικής σημαίας αποτελεί πρόκληση εναντίον μου. Ο Παναθηναϊκός είναι επίσης ελληνική ομάδα. Σέβομαι τον ελληνικό λαό, το κράτος και τη σημαία. Όπως όλες τις χώρες του κόσμου. Δεν μπορείτε να βρίζετε τη χώρα μου επειδή είμαι Τούρκος. Αν κάποιος βρίζει την Τουρκία επειδή είμαι Τούρκος, αυτό είναι ρατσισμός. Παρά την υπεράσπισή μου, μου επιβλήθηκε πρόστιμο».
Διαβάστε επίσης:
«Ερυθρόλευκος» παραμένει ο Μιλουτίνοφ – Ανανέωσε έως το 2028 με τον Ολυμπιακό
Ορεινή Ποδηλασία: Το Bike Odyssey επιστρέφει με μία διαδρομή 600 χλμ. από Γρεβενά ως τη Ναύπακτο
Η FIFA δηλώνει έτοιμη να συζητήσει τη διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με 48 ομάδες, μετά από πιέσεις από την Ευρώπη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αλέξανδρος Πασχαλάκης: «Του επιτέθηκαν 15 άτομα στην Παραλιακή – Τον έσωσε πρωταθλητής πυγμαχίας»
- «Ζητάμε συγγνώμη εκ μέρους του» – Τι λέει αδερφή του δράστη που ξυλοκόπησε τον υπάλληλο καθαριότητας στην Κυψέλη
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Νικολαΐδης
- Δράμα: Oι τελευταίες στιγμές του ορειβάτη πριν πέσει στον γκρεμό – Kατέγραψε τον θάνατό του
- Αυστρία: Αυτός είναι ο 21χρονος μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο σε σχολείο (Εικόνες)
- Άγρια επίθεση σε τεχνικό γραφείο στην Πάτρα – Πατέρας και γιος χτύπησαν τον ιδιοκτήτη
- Χαλκιδική: 12χρονος τραυματίστηκε στο κεφάλι από ψαροντούφεκο
- Αταμάν: Η χρήση της ελληνικής σημαίας αποτελεί πρόκληση εναντίον μου - Είναι ρατσισμός να βρίζετε την Τουρκία
- Άραχθος: Κρίσιμη η κατάσταση των δύο παιδιών – Δίνουν εξηγήσεις οι γονείς τους
- 5 φυτά που δεν χρειάζονται συνέχεια πότισμα -Αντέχουν το καλοκαίρι
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- ΝΥΤ: Ο Τραμπ απομακρύνει τους συμμάχους των ΗΠΑ – Πώς συσπειρώνονται μεταξύ τους – «Πρώτα η Αμερική… ακόμη κι αν είναι μόνη»
- Τραυματισμός 12χρονου στο κεφάλι από ψαροντούφεκο στο Πολύχρονο Χαλκιδικής
- Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε Γκραντ: «Εσύ κι αν δεν θα πας πουθενά…» – Ανανέωσε ο Αμερικανός για άλλα 3 χρόνια
- Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στον Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων – Καταγγέλλουν το ξήλωμά του
- Ξυλοδαρμός γυναίκας στην Πετρούπολη: Μετά την γκάφα με τη λάθος προσαγωγή έστησαν ολόκληρη επιχείρηση για τον… πατέρα του δράστη
- Αταμάν: Μπορείτε να με βρίσετε αλλά το να βρίσετε την Τουρκία θεωρείται ρατσισμός
- Καταδίκη για τον πρώην μεγιστάνα του κινηματογράφου Χάρβεϊ Γουάινστιν σε επανάληψη της δίκης στη Νέα Υόρκη
- Λος Άντζελες: Απαγόρευση κυκλοφορίας, Εθνοφρουρά και πεζοναύτες για το δόγμα Νόμος και Τάξη του Τραμπ – Στην αντεπίθεση ο Νιούσομ
- Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας
- Οι ΗΠΑ απομακρύνουν προσωπικό από Ιράκ, Κουβέιτ και Μπαχρέιν μετά τις απειλές του Ιράν

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Αταμάν: Μπορείτε να με βρίσετε αλλά το να βρίσετε την Τουρκία θεωρείται ρατσισμός
- ΝΥΤ: Ο Τραμπ απομακρύνει τους συμμάχους των ΗΠΑ – Πώς συσπειρώνονται μεταξύ τους – «Πρώτα η Αμερική… ακόμη κι αν είναι μόνη»
- Οι ΗΠΑ απομακρύνουν προσωπικό από Ιράκ, Κουβέιτ και Μπαχρέιν μετά τις απειλές του Ιράν
- AVIN: Ξεκινά τη λειτουργία του το πρώτο πρατήριο Υδρογόνου – Μία επένδυση 3 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Το Μονακό στη λίστα χωρών «υψηλού κινδύνου» για ξέπλυμα χρήματος
- Ο Έλον Μασκ τηλεφώνησε στον Τραμπ πριν εκφράσει «μεταμέλεια» για την κριτική που του άσκησε
- Καταδίκη για τον πρώην μεγιστάνα του κινηματογράφου Χάρβεϊ Γουάινστιν σε επανάληψη της δίκης στη Νέα Υόρκη
- Λος Άντζελες: Απαγόρευση κυκλοφορίας, Εθνοφρουρά και πεζοναύτες για το δόγμα Νόμος και Τάξη του Τραμπ – Στην αντεπίθεση ο Νιούσομ
- Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας
- Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε Γκραντ: «Εσύ κι αν δεν θα πας πουθενά…» – Ανανέωσε ο Αμερικανός για άλλα 3 χρόνια
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εφιαλτικό σενάριο: Στους -30°C μπορεί να φτάσει η θερμοκρασία στη Βρετανία αν καταρρεύσει το Ρεύμα του Κόλπου
- Εκτός λειτουργίας για δεύτερη μέρα ο server του υπουργείου Ναυτιλίας
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Νικολαΐδης
- Νέος ΚΟΚ: Αλκοτέστ και πρόστιμα - Τι θα ισχύει πλέον, τι είναι οι κλιμακωτές ποινές και πότε ο παραβάτης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης
- Ποδοσφαιρική τοποθέτηση Γιαννούλη για Τσίπρα: "Ο προοδευτικός χώρος θέλει έναν νέο Πούσκας" - Τι είπε για Παναθηναϊκό και Γουέμπλεϊ
- Σέρρες: Ποσότητες ουρανίου εντοπίστηκαν στο πόσιμο νερό στο Χορτερό Σιντικής
- Μαρινάκης για νoμοσχέδιο Τύπου: "Βάζει κανόνες σε ένα πεδίο αρρύθμιστο για δεκαετίες, ενισχύει τη διαφάνεια"
- Μήπως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε το μαξιλάρι σας;
- Κακλαμάνης: Το Σύνταγμα του 1975 παραμένει ο θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας
- ΗΠΑ: Εκκένωση πρεσβειών στη Μέση Ανατολή-Φόβος για ενδεχόμενη επίθεση από το Ιράν