Αρχιεπίσκοπος Καντέρμπουρι: Θα ψηφίσω κατά του Brexit

ΚΟΣΜΟΣ

Ο πνευματικός ηγέτης της Εκκλησίας της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία χαιρέτισε ως μια "δύναμη ειρήνης και συμφιλίωσης".

Αναφερόμενος στο όραμα των ιδρυτών της ΕΕ να κλείσουν τις πληγές της Ευρώπης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι σημείωσε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να κάνουν την επιλογή τους στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου

με την ίδια φιλοδοξία και τον ίδιο ιδεαλισμό.

"Η ΕΕ συγκροτήθηκε σε μια Ευρώπη κατεστραμμένη πέραν πάσης περιγραφής από τον πόλεμο και διαμόρφωσε μια ήπειρο που μέχρι πρόσφατα συνέβαλε σε περισσότερη ανθρώπινη ευημερία και περισσότερη κοινωνική φροντίδα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ευρωπαϊκής ιστορίας", γράφει ο Ουέλμπι σε άρθρο του στην εφημερίδα Mail on Sunday.

Σοβαρές συνέπειες

Το Brexit, η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ εκτιμάται ότι θα έχει σοβαρές συνέπειες στην πολιτική, την οικονομία, το εμπόριο, την άμυνα και τη μετανάστευση τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όαο και σε όλη την ήπειρο.

"Θα κάνουμε μια επιλογή που θα αλλάξει τη ζωή όλων μας καθώς και των επόμενων γενεών, τόσο σε αυτή τη χώρα και, εμμέσως, σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης", συνεχίζει ο Ουέλμπι τονίζοντας ότι το όραμα της Βρετανίας για το μέλλον "δεν μπορεί να αφορά μόνο τους εαυτούς μας".

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι δεν θέλει να υπαγορεύσει στους άλλους πώς να ψηφίσουν και τόνισε ότι δεν έχει καμία θεϊκή οδηγία για το ποια είναι η σωστή απάντηση. "Όμως σε ό,τι με αφορά, βασισμένος σε αυτά που είπα και την εμπειρία που απέκτησα, θα ψηφίσω υπέρ της παραμονής", διευκρίνισε.

Ο Ουέλμπι σημείωσε ότι, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι Βρετανοί θα πρέπει κατόπιν να συμφιλιωθούν, να εργαστού σκληρά και να ξεχάσουν τον διχασμό που προκλήθηκε από τις δύο αντίπαλες εκστρατείες, υπέρ και κατά της παραμονής.

BrexitΒρετανίαΕΕΑρχιεπίσκοπος του ΚαντέρμπουριHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα