Είκοσι οι νεκροί από το μακελειό στο γκέι κλαμπ των ΗΠΑ (Video)

Τουλάχιστον 45 οι τραυματίεςΚΟΣΜΟΣ

Για 20 νεκρούς και τουλάχιστον 45 τραυματίες κάνουν λόγο διεθνή ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται τον αρχηγό της αστυνομίας. Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν στον αριθμό έχει προσμετρηθεί και ο δράστης του μακελειού, που άνοιξε πυρ μέσα στο γκέι κλαμπ, στο Ορλάντο των ΗΠΑ, και έπεσε τελικά νεκρός μετά την επιχείρηση των Αρχών.

Το περιστατικό μαζικής απόπειρας δολοφονίας εκτυλίχθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα (9 ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα

υπήρξαν αναφορές που έκαναν λόγο για ομήρους.

Breaking: Search for nightclub shooting suspect or suspects near ORMC @WESH pic.twitter.com/jr8sh28AZc

bob kealing (@bobkealingwesh) 12 June 2016

Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και επιχείρησε να μπει στο κτήριο για να το εκκενώσει. Στο λογαριασμό του στο Facebook ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου καλούσε τον κόσμο να φύγει από το κέντρο τρέχοντας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλείται το rt.com ο δράστης είχε ταμπουρωθεί μέσα στο κτήριο και ήταν πιθανό να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC η ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών βρίσκεται στο σημείο και η αστυνομία του Ορλάντο ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει σε ελεγχόμενες εκρήξεις.

Έξω από το Pulse βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίες και πολλά ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Pulse κατά την ώρα των πυροβολισμών βρίσκονταν περισσότερα από 100 άτομα. Ο δράστης σύμφωνα με το BBC άνοιξε πυρ γύρω από τις 2 τα ξημερώματα, λίγη ώρα πριν κλείσει το κλαμπ.

"Γύρω στις 2.00 (9.00 ώρα Ελλάδας) κάποιος άρχισε να πυροβολεί. Όλοι έπεσαν στο πάτωμα" αφηγήθηκε ένας από τους πελάτες του κλαμπ, ο Ρικάρντο Νεγκρόν, στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News. "Νόμιζα ότι ο δράστης πυροβολούσε στον αέρα επειδή έβλεπα τα φώτα να πέφτουν. Έγινε μια μικρή παύση και ορισμένοι από εμάς καταφέραμε να σηκωθούμε και να βγούμε έξω τρέχοντας. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ή και ακόμη χειρότερα", πρόσθεσε.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες που ένα βίαιο έγκλημα σημειώνεται στην πόλη του Ορλάντο. Το βράδυ της Παρασκευής, μια νεαρή τραγουδίστρια, η Κριστίνα Γκρίμι, που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι The Voice, δολοφονήθηκε ενώ υπέγραφε αυτόγραφα μετά από μια συναυλία στο Plaza Live, σε απόσταση μικρότερη των 5 χιλιομέτρων από το Pulse.

ΗΠΑπυροβολισμοί σε γκέι κλαμπHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα