Αποχώρηση Κούλογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την έδρα πίσω και θυμίζει ότι ο ευρωβουλευτής έχει παρελθόν επιζήμιων παρεμβάσεων – «Δεν την παραδίδω» λέει ο ίδιος

Οργή επικρατεί στην Κουμουνδούρου με την ανακοίνωση αποχώρησης του Στέλιου Κούλογλου από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Δευτέρας και τις επικριτικές δηλώσεις που έκανε σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη.

Αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον ευρωβουλευτή να επιστρέψει την έδρα στο κόμμα.

Και στη συνέχεια η Κουμουνδούρου θύμισε, ότι «ο Στέλιος Κούλογλου έχει παρελθόν δημόσιων αμφισβητήσεων σε κρίσιμες

στιγμές, επιζήμιων για το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, καθώς άλλαζαν την πολιτική ατζέντα εις βάρος του».

Μάλιστα, από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφεραν δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

–      Τον Σεπτέμβριο του 2021, με άρθρο του υποστήριξε ότι σε ενδεχόμενη προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πρέπει να είναι ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός, ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με την τότε ξεκάθαρη πολιτική θέση του κόμματος, ότι μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορεί να συγκροτηθεί, σύμφωνα και με την επιλογή του λαού, μόνο με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Αποδυνάμωσε έτσι την ίδια τη θέση, το πολιτικό μήνυμα, το κύρος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και εμφάνισε το κόμμα ως πολιτικό οργανισμό σε σύγχυση.

–      Ταυτόχρονα, και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε εμφανιστεί στη ΔΕΘ με μια συγκροτημένη πρόταση αντιμέτωπος όχι μόνο με την πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και με μια έντονη μιντιακή «δυσανεξία», ο Στ. Κούλογλου μίλησε για «ισοπαλία» Μητσοτάκη-Τσίπρα, εμφανιζόμενος σε ρόλο δημοσιογράφου – σχολιαστή και όχι ως συστατικό μέρος ενός πολιτικού συνόλου, με συγκεκριμένο στόχο και σημαντικές συλλογικές μάχες να κερδίσει. Ήταν μια ακόμη κρίσιμη παρέμβαση που αποδυνάμωσε συνολικά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη ΔΕΘ, δημιουργώντας εμπόδια στην προσπάθεια συνομιλίας του με την κοινωνία και ενδυνάμωσης της αξιοπιστίας του.

Η αποχώρηση και οι καυστικές δηλώσεις Κούλογλου

Η επιστολή παραίτησης του κ. Κούλογλου από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε γνωστή νωρίς σήμερα. Ο ευρωβουλευτής διαχώρισε  τη θέση του από το κόμμα, επικαλούμενος πλήρη διαφωνία με την ηγεσία Κασσελάκη.

Ο κ. Κούλογλου δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (στο Open) ότι δεν μπορεί να μετέχει «σε ένα σίριαλ». Όπως είπε, «ο κ. Κασσελάκης κάνει πολιτική τα βράδια και ο ΣΥΡΙΖΑ στα πρωινάδικα».

Κατά την άποψή του ο χώρος απαξιώνεται πολιτικά και ο νέος αρχηγός δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά.

«Οι θέσεις του Κασσελάκη, όπως αυτά που είπε στον ΣΕΒ, δεν έχουν σχέση με τις θέσεις και την παράδοση του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Για τα παλαιά άρθρα του κ. Κασσελάκη είπε ότι «μπορείς να αλλάξεις απόψεις, αλλά όχι να λες ότι τα έγραψα ότι δεν τα πήγαινα καλά με τη φίλη μου».

Για τη διαγραφή Τζουμάκα είπε ότι δεν ήταν δημοκρατική η διαδικασία: «Ο Τζουμάκας θα έπρεπε να ακολουθηθούν οι διαδικασίες, δεν αποφασίζεις μόνος σου» σημείωσε ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής.  

Και τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί ένα τοξικό κλίμα στο κόμμα με τις αντιπαραθέσεις που εξελίσσονται.

Ο κ. Κούλογλου σημείωσε ότι για πρώτη φορά η χώρα δεν έχει αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνονται όλα αυτά στη Μέση Ανατολή και ο αρχηγός να είναι στην Αμερική.

Πάντως επέρριψε ευθύνες και στην εσωκομματική αντιπολίτευση για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι δεν έλεγε την αλήθεια στον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι μύθος όμως ότι κάποιοι υπονόμευαν τον Τσίπρα συμπλήρωσε ο κ. Κούλογλου, επισημαίνοντας ότι ο πρώην αρχηγός, καθώς λάμβανε τις κρίσιμες αποφάσεις μόνος του.

Σημειωτέον ότι ο κ. Κούλογλου ήταν ήδη εδώ και πολύ καιρό «ξένο σώμα» στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και είχε συγκρουστεί με την ηγεσία του κόμματος και συναδέλφους του στην ευρωβουλή ήδη από την εποχή Αλέξη Τσίπρα.

Η δε επιστολή έρχεται λίγες μέρες μετά τις πληροφορίες ότι ο κ. Κασσελάκης δεν πρόκειται να συμπεριλάβει αυτόν ή και άλλους σημερινούς ευρωβουλευτές στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Ξεκαθάρισε δε σήμερα ότι δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με άλλο κόμμα και θα εξετάσει αν θα κάνει κάτι μόνος όταν δει το νέο εκλογικό σύστημα για τις ευρωεκλογές.

Ξεκαθάρισε πάντως, μιλώντας στον ραδιοφωνικο σταθμό Στο Κόκκινο 105.5 FM ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα.

Διαβάστε επίσης

Στο Ισραήλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Συνάντηση με Νετανιάχου

Η ΕΦΣΥΝ απαντά στον Κασσελάκη: Να μην προσπαθεί να κρύψει αυτά που δεν κρύβονται

ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά διάσπασης: Ο Φίλης θέτει ευθέως θέμα ηγεσίας και ο Βίτσας μιλά για δημιουργία νέου κόμματος ως τις ευρωεκλογές (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποχώρηση Κούλογλου, ΣΥΡΙΖΑ, – Δεν,apochorisi kouloglou, syriza, – den