Από το Star Wars στο Black Lives Matter: Η συγκλονιστική ομιλία του John Boyega (Videos)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Στην τελευταία τριλογία του Star Wars ο John Boyega, ο νεαρός Βρετανός ηθοποιός, υποδύθηκε τον FINN έναν στρατιώτη του φασιστικού Νέου Τάγματος, που αυτομολεί και συνεργάζεται με την Αντίσταση.

Στην πραγματική ζωή ο John Boyega βγήκε μαζί με χιλιάδες άλλους Βρετανούς στο Hyde Park, όπου άρπαξε μια ντουντούκα και μίλησε από καρδιάς με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

στις ΗΠΑ.

 

“Black lives have always mattered. We have always been important. We have always meant something. We have always succeeded regardless. And now is the time. I ain’t waiting,” @johnboyega just told #BlackLivesMatter protesters in London’s Hyde Park pic.twitter.com/P49cbwIp6P

— Haley Ott (@haleyjoelleott) June 3, 2020

«Οι ζωές των μαύρων πάντα μετρούσαν. Πάντα ήμασταν σημαντικοί. Πάντα μετρούσαμε. Πάντα επιτυγχάναμε, παρά τις δυσκολίες. Και τώρα είναι η ωρα. Και εγώ δεν θα περιμένω», είπε συγκινημένος ο ηθοποιός.

 

«Κάθε μαύρος θυμάται την πρώτη φορά που του υπενθύμισαν ότι είναι μαύρος. Θυμόμαστε. Κάθε ένας από εμάς το θυμάται αυτό» είπε προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Στο τέλος μάλιστα σημείωσε με χιούμορ, αλλά και τρομερή ένταση: «Δεν ξέρω αν θα έχω καριέρα μετά από αυτό. Αλλά να πάει να γ@@@θεί».

 

We stand with and support you, @JohnBoyega. View his full speech: https://t.co/Goxb5y2wrK pic.twitter.com/ZvE0t5tRPY

Star Wars (@starwars) June 3, 2020

Πάντως, καριέρα θα έχει, καθώς το επίσημο Twitter του Star Wars έσπευσε να τον στηρίξει, αν και πρέπει να σημειώθεί ότι ο Boyega είχε στοχοποιηθεί από ακροδεξιούς όταν πρωταγωνιστούσε στις ταινίες.

John BoyegaStar Wars#BLMΤζορτζ ΦλόιντHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα