Απίστευτο καψώνι: Τον έδεσαν σε στόχο και τον πυροβόλησαν μαχητικά (Photo, σκληρή εικόνα)

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος συναδέλφων του κατέθεσε Γάλλος πιλότος ο οποίος καταγγέλλει ότι υπέστη άγριο και επικίνδυνο καψώνι.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δικηγόρος του, ο πιλότος είχε μετατεθεί στην αεροπορική βάση Σολενζαρά στην Κορσική, όπου και συνέβη το καψώνι: αναφέρει ότι οι ανώτεροί του με σαρκαστικό ύφος τον υποχρέωσαν να φορέσει φουσκωμένη στολή προστασίας από τη θάλασσα.

Εν συνεχεία του κάλυψαν το κεφάλι με θήκη από κράνος, τον μετέφεραν σε πεδίο βολής, τον έδεσαν σε στόχο και έδωσαν εντολή σε άλλους πιλότους να τον σημαδεύουν με τα μαχητικά τους, με τις σφαίρες και βόμβες

θα φθάνουν σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από το θύμα.

Πηγή: Reuters

Μετά από περίπου 20 λεπτά τον έλυσαν από τον στόχο και τον υποχρέωσαν να πάει προς το όχημα που τον είχε μεταφέρει στο πεδίο βολής με πηδηματάκια, καθώς τα πόδια του παρέμειναν δεμένα, ενώ το όλο περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε και διαμοιράστηκε μέσω WhatsApp.

Πηγή: CNN

Ο πιλότος κατέθεσε μήνυση σε δικαστήριο της Μασσαλίας, ενώ η εισαγγελία έχει στα χέρια της βίντεο και εικόνες όπου φαίνονται καθαρά τόσο το ακινητοποιημένο θύμα όσο και οι «συνάδελφοί» του.

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας, αφού το θέμα πήρε έκταση, ανέφερε πως ξεκίνησε έρευνα για το συμβάν ενώ τόνισε πως «αποφασίστηκαν αυστηρές κυρώσεις» χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως «απαράδεκτο» και καταδικαστέο.

Πληροφορίες: CNN / Photos: Reuters, CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα