Ακίνητα: Nέο ρεκόρ πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2024 – Στα ύψη οι τιμές, προβληματισμός για τη συνέχεια

Πάνω από 25% καπέλο στις ήδη υψηλές τιμές πήραν τα ακίνητα κατα τους πρώτους μήνες του 2024, σύμφωνα με παράγοντες της Κτηματαγοράς. Μαλιστα μεταβιβάσεις ξεπέρασαν τις 60.000 το πρώτο δίμηνο του έτους, ενω τα φορολογικά έσοδα φθάνουν τα 90 εκατ. ευρώ συμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Και όλα αυτά παρά το γεγονός σύμφωνα με την ΤτΕ ότι ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των στεγαστικών δανείων παρέμεινε αρνητικός. Παράλληλα, υπήρξε και έκρηξη

του μέσου επιτοκίου στα υφιστάμενα υπόλοιπα στεγαστικών δανείων με διάρκεια άνω των πέντε ετών, το οποίο αυξήθηκε κατά 226 μονάδες βάσης.

Ωστόσο το ενδιαφέρον από το εξωτερικό για την «Golden Visa» και εξοχικές κατοικίες, κράτησε για τα καλά αυξημένη τη ζήτηση. Και λογικό αφού οι ενδιαφερόμενοι «έτρεχαν» για να εξασφαλίσουν ακίνητο στις περιοχές υψηλής ζήτησης κάτω απο το νέο όριο των 800.000 ευρώ ανάλογα με την περιοχή και «πλαφόν» στα 120 τ.μ. για την επιφάνεια ακινήτου.

Για το τι μέλλει γενεσθαι όμως η αγορά κρατά μικρό καλάθι, καθώς θεωρεί ότι πλέον δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρόγραμμα, καθώς στην Ισπανία η Χρυσή Visa χορηγείται με 500.000 ευρώ.

Απο την άλλη οι Έλληνες αγοραστές δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις τιμές των νέων τιμών που διαμορφώνονται στα νεόδμητα ακίνητα λόγω των χαμηλών μισθών!

Διαβάστε επίσης:

Κ. Χατζηδάκης: Το 90% των επιχειρήσεων προχωρούν στη διασύνδεση POS-ταμειακών μηχανών

Πρόστιμο 120.000 ευρώ και λουκέτο σε e-shop «φάντασμα»

Η Motor Oil θα στηρίξει με 20.000 κάθε οικογένεια εργαζόμενού της που θα αποκτήσει τρίτο παιδί

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακίνητα, Nέο, 2024 –,akinita, Neo, 2024 –