ΣΥΡΙΖΑ: «Ανεβάζει» και το e-mail gate -Συνάντηση Κασσελάκη με Μενουδάκο με φόντο την κόντρα με την κυβέρνηση για το κατηγορητήριο κατά Καραμανλή

Μετά τα Τέμπη και την προσπάθεια να συντηρηθεί το θέμα στον απόηχο της πρότασης δυσπιστίας, με το κατηγορητήριο κατά του Κώστα Καραμανλή, ο Στέφανος Κασσελάκης ανεβάζει το θέμα της διαρροής των e-mail εκλογέων του εξωτερικού ή αλλιώς «σκάνδαλο» Μισέλ Ασημακοπούλου, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο (12:30).

Ως γνωστόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  έχει συσχετίσει την διαρροή των προσωπικών δεδομένων

χιλιάδων αποδήμων με το αδιάβλητο των εκλογών το οποίο όπως έχει πει αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαφυλάξει και γι’ αυτό ζήτησε διπλές εκλογές με εποπτεία από διεθνείς παρατηρητές.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη χθες στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ και την Σία Κοσιώνη ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε να βάζει θέμα αδιάβλητου, αν και αναφέρθηκε σε «παραπληροφόρηση» των πολιτών και χειραγώγηση της κοινής γνώμης. «Είναι πάρα πολύ εύκολο να εκμεταλλευτείς προσωπικά δεδομένα για να παραπλανήσεις ψηφοφόρους, να επηρεάσεις και πιθανώς για να παρέμβεις στην επιστολική ψήφο».

Κινδυνεύει το αδιάβλητο αλλά … όχι από νοθεία

Έμεινε θολό πάντως το πώς συσχετίζει ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ την διαρροή προσωπικών δεδομένων με την εκλογική διαδικασία και τα εκλογικά αποτελέσματα, πώς δηλαδή παραβιάζεται το αδιάβλητο, μάλιστα ο Στέφανος Κασσελάκης είπε λίγο μετά πως ο ίδιος δεν μιλά για «νοθεία», αλλά το έχει κάνει ο πρωθυπουργός το 2019.

Επί της ουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για χειραγώγηση της κοινής γνώμης με σύγχρονες μεθόδους επηρεασμού των ψηφοφόρων μέσω διαδικτύου, εφαρμογών, κλπ με υποκλοπή προσωπικών δεδομένων χωρίς τη συναίνεση των χρηστών. Άλλωστε και ο Νίκος Παππάς έχει διευκρινίσει σε δικές του δηλώσεις (Κυριακάτικη Αυγή) ότι «δεν μιλάμε για παραδοσιακή νοθεία, όπως αυτή του 1961» και παρέπεμψε σε κίνδυνο για «εκλογές Τύπου Cambridge Analytica», ενώ και ο Στέφανος Κασσελάκης στη Ναταλία Γερμανού μίλησε για χρήση από εταιρείες με στόχο το «microtargeting». Παράλληλα, όμως με τα περί «αδιάβλητου» η Κουμουνδούρου αφήνει να αιωρείται στην ατμόσφαιρα μια υπόνοια παρέμβασης της κυβέρνησης στην εκλογική διαδικασία.

Πίεση σε Μητσοτάκη για Καραμανλή

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Προανακριτικής για τα Τέμπη ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε ουσιαστικά να αναδείξει αυτό στο οποίο στοχεύει η τακτική που έχει διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ασκήσει επικοινωνιακή και πολιτική πίεση: ότι δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλύπτει τον Κώστα Καραμανλή και τον προστατεύει από την δικαιοσύνη, γι’ αυτό δε σηκώνει το γάντι που πετάει ο ΣΥΡΙΖΑ με το κατηγορητήριο και δεν δεσμεύεται ότι δεν θα τον αμνηστεύσει.

Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να σχολιάζει μετά το πέρας της συνέντευξης πως επιβεβαιώθηκε ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πορευτεί εκ νέου σε μια εκλογική διαδικασία, με μόνο όχημα την τοξικότητα».

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης, έκανε σαφές ότι προς το παρόν δεν επίκειται κατάθεση για σύσταση Προανακριτικής υπό το φόβο ότι, στο πλαίσιο του νόμου της ευθύνης υπουργών, αυτή μπορεί να οδηγήσει σε αμνήστευση/ αθώωση του Κώστα Καραμανλή. Τόνισε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή για να μην αμνηστευθεί» ο πρώην υπουργός (την οποία η αντιπολίτευση δε διαθέτει).

Επιβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το κατηγορητήριο σε απάντηση προς τον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που το ζητούσαν λέγοντας ότι δεν μπορούμε να πάμε σε μια διαδικασία έτσι γενικά και αόριστα, «να δούμε το κατηγορητήριο». Σημείωσε ότι «τα στοιχεία είναι υπεραρκετά» και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αιτιολογήσει πλήρως το κατηγορητήριο το οποίο περιλαμβάνει 3 αδικήματα, αυτό της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της έκθεσης και της διατάραξης της ασφάλειας στις συγκοινωνίες. «Είναι ξεκάθαρες οι ενδείξεις και οι προειδοποιήσεις που είχε ο Κ. Καραμανλής» τόνισε και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενάμιση χρόνο πριν και στα εξώδικα των μηχανοδηγών. σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως με βάση όλες αυτές τις προειδοποιήσεις «υπήρχε γνώση του κινδύνου και αποδοχή του αποτελέσματος» κι αυτό είναι ο ενδεχόμενος δόλος με τη νομική υπόσταση του όρου.

Επανέλαβε ότι αίτημα για Προανακριτική θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ο πρωθυπουργός δεσμευτεί ότι δεν θα αμνηστεύσει τον Κ. Αχ. Καραμανλή. Προκάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό «να πει τι φοβάται» και απέκρουσε τους ισχυρισμούς ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μπει φυλακή ο Καραμανλής για να πέσει η κυβέρνηση», διερωτώμενος με νόημα: «δηλαδή προϊδεάζει ότι αν αυτό πάει στην δικαιοσύνη θα πέσει η κυβέρνηση; Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;».

Μεγάλη περιοδεία στην Κρήτη

Στα ζητήματα αυτά αναμένεται να επανέλθει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και την ερχόμενη εβδομάδα οπότε είναι προγραμματισμένη κεντρική εκδήλωση με τον ίδιο ομιλητή για το Κράτος Δικαίου και τις προτάσεις για την Δικαιοσύνη. Για την τελευταία είπε χθες ότι την εμπιστεύεται αλλά ταυτόχρονα «η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή» και κατακτιέται καθημερινά.

Κατά τα λοιπά, συνεχίζεται η παρουσίαση υποψηφίων που θα πάρουν μέρος στις προκριματικές εκλογές με την παρουσίαση χθες ακόμη 50 ονομάτων μεταξύ των οποίων δύο δημοσιογράφοι τηλεοπτικών εκπομπών λάιφ στάιλ – Δημήτρης Παπανώτας και Δημήτρης Πανόπουλος. Αρνητικά σχολιάστηκε το γεγονός ότι ο δεύτερος εκ των δύο, ήταν ο δημοσιογράφος ο οποίος μαζί με την Ναταλία Γερμανού πήρε συνέντευξη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δύο μέρες πριν ανακοινωθεί υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές.

Πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζεται για πολυήμερη περιοδεία στους νομούς της Κρήτης, από την Πέμπτη ως την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς όπως φαίνεται, λόγω και καταγωγής, έχει βάλει στόχο να ανατρέψει την εικόνα κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί εκ νέου σε μια εκλογική διαδικασία, με μόνο όχημα την τοξικότητα

Χρυσοχοΐδης για γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος»

Κασσελάκης στον ΣΚΑΪ: Ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε έμμεσα ότι αν πάει φυλακή ο Καραμανλής θα πέσει η κυβέρνηση

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Ανεβάζει, -mail, -Συνάντηση Κασσελάκη, Μενουδάκο, Καραμανλή,syriza, anevazei, -mail, -synantisi kasselaki, menoudako, karamanli