Κασσελάκης από Θεσσαλία: «Θα είμαι εκεί που κανένας δεν πάει, το δικό μας μεγάφωνο είναι η κοινωνία» – Ανέβηκε σε αγροτικό με πληγέντες, έβγαλε παπούτσια, φτυάρισε

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε σήμερα σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Λάρισα και Φθιώτιδα, προκειμένου να συναντήσει ανθρώπους που δίνουν μάχη να σταθούν στα πόδια τους μετά τις καταστροφές που υπέστησαν από τις κακοκαιρίες.

Μίλησε με πλημμυροπαθείς και εθελοντές που έχουν μόνο ο ένας τον άλλο, απέναντι στη λάσπη και τον χρόνο και έκανε έκκληση στην Πολιτεία για βοήθεια.

Όπως έγραψε στο facebook «Θα είμαι εκεί που «κανένας δεν πάει». Εκεί που το πρόβλημα δεν

κρύβεται κάτω από το χαλί. Ακόμη και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, μέσα στο αυτοκίνητο, πηγαίνω από χωριό σε χωριό. Μαζί με τον Σωκράτη Φάμελλο.

«Απροειδοποίητα ήρθατε», μας είπε μία παρέα στο καφενείο πριν από δυο ώρες.

Απροειδοποίητα. Απρόβλεπτα. Αδιαμεσολάβητα. Αυτός θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα. Θα αρχίζει από την κοινωνία. Θα έχουμε το δικό μας μεγάφωνο και θα είστε εσείς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέβηκε σε αγροτικό όχημα και μετέβη μαζί με τους πληγέντες στην περιοχή Σωτήριο του Δήμου Κιλελέρ, μια περιοχή που θάφτηκε κυριολεκτικά κάτω από το νερό και τη λάσπη, όπου και πραγματοποίησε αυτοψία, ενώ συνομίλησε με κατοίκους και φορείς της περιοχής και άκουσε τα προβλήματά τους

Ο κ. Κασσελάκης συνομίλησε με κατοίκους και φορείς της περιοχής, άκουσε τα προβλήματά τους και είδε με τα μάτια του τις καταστροφές που σημειώθηκαν από τις κακοκαιρίες που έπληξαν την περιοχή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έτυχε θερμής υποδοχής από πλήθος κόσμου στο Βόλο, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλο.

Σε βίντεο που ανέβασε στα social media, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε χαρακτηριστικά για τους κατοίκους: «Κάνω έκκληση για βοήθεια από την Πολιτεία. Είναι μόνοι τους».

Εδώ στη Νέα Ιωνία Βόλου, για τους πλημμυροπαθείς έχει παγώσει ο χρόνος.
Κάνω έκκληση για βοήθεια από την Πολιτεία.
Είναι μόνοι τους. pic.twitter.com/6uFOhhRJrU

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) October 2, 2023

Ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισκέφθηκε σπίτι που γέμισε λάσπη μετά τη σφοδρή κακοκαιρία «Elias», έβγαλε τα παπούτσια του, φόρεσε γαλότσες, πήρε ένα φτυάρι και προσπάθησε να βοηθήσει στον καθαρισμό του χώρου. Ήταν μάλλον μία κίνηση “απάντηση” στη σχετική παρότρυνση που του είχε απευθύνει ο δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος το Σαββατοκύριακο, με τον οποίο είναι σε ανοιχτή κόντρα.

«Ο χρόνος έχει παγώσει για τον κόσμο. Η αλυσίδα της ζωής από τα φάρμακα μέχρι τα παιδιά έχει παγώσει. Είναι στην μοίρα τους. Πολλοί δεν μπορούν να πάρουν αποζημίωση. Αλλά και να πάρουν αποζημίωση, πάλι μόνοι τους είναι. Πρέπει κυριολεκτικά να ξελασπώσουν την κατάσταση μόνοι τους» τόνισε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε λέγοντας πως «είναι πολύ λυπηρό, είναι απάνθρωπο αυτό που γίνεται. Μαζί με αυτό υπάρχει και το τεράστιο κόστος που θα έχει να διαχειριστεί ο Έλληνας φορολογούμενος. Από την έλλειψη πρόληψης αυτή τη στιγμή, όχι μόνο ο κόσμος χάνει το βιός του, αλλά οι νέες γενιές θα πληρώσουν το μαλλί», απευθυνόμενος προς τους παρόντες δημοσιογράφους και αφότου είχε ολοκληρώσει την επίσκεψη σε κόσμο.

«Είναι απαράδεκτο και εσείς τραβάτε όλο το ζόρι. Και έρχεται απο πάνω και σας χαστουκίζει. Είναι απαράδεκτο, τιμωρήστε τον!», είπε σε πολίτη αναφερόμενος στον Αχιλλέα Μπέο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στα σπίτια αρκετών πλημμυροπαθών προκειμένου να τους ακούσει και να μάθει από πρώτο χέρι για τις ανάγκες τους.

«Πουθενά το κράτος. Εσείς είστε οι πρώτοι που μπαίνετε στα σπίτια μας», είναι η φράση «που ακούμε παντού. Η φράση που μας πληγώνει», αναφέρει ο κ. Κασσελάκης σε βίντεο που ανάρτησε στα social media.

Στην αρχή του βίντεο, μία γυναίκα δεν αντέχει από το κακό που τη βρήκε και λυγίζει, με τον κ. Κασσελάκη να την αγκαλιάζει επαναλαμβάνοντάς της «δεν είσαι μόνη σου».

«Όσο μπορείς εσύ και όσο μπορούμε εμείς» του λέει συγκινημένη.

«Πουθενά το κράτος. Εσείς είστε οι πρώτοι που μπαίνετε στα σπίτια μας».
Η φράση που ακούμε παντού.
Η φράση που μας πληγώνει. pic.twitter.com/14iyQVmMiK

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) October 2, 2023

Στη συνέχεια μετέβη στο Δήμο Παλαμά, όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο και πληγέντες μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Μεταμόρφωσης.

Εκεί, έξω από το δημαρχείο, άκουσε τον δήμαρχο Γιώργο Σακελλαρίου, εκπροσώπους γεωργών και κτηνοτρόφων, όπως και προέδρων τοπικών Κοινοτήτων οι οποίοι περιέγραψαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή μετά την επέλαση των θεομηνιών Daniel και Elias. Η καταστροφή είναι απερίγραπτη, τόνισαν οι συγκεντρωμένοι, με χιλιάδες στρέμματα αγροτικής παραγωγής κατεστραμμένα, με σπίτια γκρεμισμένα, ενώ ο δήμαρχος αναφέρθηκε στους άστεγους ανθρώπους, για τους οποίους θα πρέπει να υπάρξει άμεση και ουσιαστική μέριμνα της Πολιτείας. Μάλιστα ο δήμαρχος τόνισε πως όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση χειροτερεύει, όσον αφορά τη στέγαση των άστεγων πληγέντων. Αγρότες ανέφεραν πώς εκτός από τα χιλιάδες στρέμματα που βρίσκονται κάτω από τη λάσπη και τα επίσης χιλιάδες νεκρά ζώα, χάθηκε και ο πολύτιμος εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για να γίνει μια καινούργια αρχή. Είναι δραματική η κατάσταση που ζούμε, υπογράμμισαν, ενώ ο κ. Σακελλαρίου, προσέθεσε πως αυτό που ζούμε εδώ δεν έχει ξαναγίνει, κάνοντας λόγο για μια τεράστια απελπισία σε όλη την περιοχή. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν ακόμα άμεσες και στο 100% αποζημιώσεις, όπως και σημαντικές παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιΐα και στα αρδευτικά δίκτυα. Είμαστε σε κατάσταση πολέμου σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως πρέπει να δείξουμε την πλήρη αρωγή ως κράτος, σε όλα αυτά, λέγοντας πως δεν φτάνει να πονάς τον τόπο σου και να είσαι χωρίς βοήθεια από την Πολιτεία. Ο κ. Φάμελλος τόνισε πως όλα τα προβλήματα θα προωθηθούν στη Βουλή, θα τα αναδείξουμε, με τον κ. Κασσελάκη να συμπληρώνει «θα σπρώξουμε τα θέματα στη Βουλή, κρατηθείτε όσο πιο αισιόδοξοι γίνεται γιατί το έχετε ανάγκη».

Στη συνέχεια ο κ.κ. Κασσελάκης και Φάμελλος επισκέφθηκαν το κλειστό γυμναστήριο Παλαμά όπου συνομίλησαν με ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί.

«Παλαμάς Καρδίτσας, 2 εβδομάδες μετά:

-Κασσελάκη, ήρθες πάλι;

-Έχει έρθει κανείς στο μεταξύ;

-Κανένας δεν ήρθε.

Από εδώ και πέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίζει από την κοινωνία. Θα έχουμε το δικό μας μεγάφωνο, και θα είστε εσείς» έγραψε ο κ. Κασσελάκης σε νέα του ανάρτηση.

Παλαμάς Καρδίτσας, 2 εβδομάδες μετά:
-Κασσελάκη, ήρθες πάλι;
-Έχει έρθει κανείς στο μεταξύ;
-Κανένας δεν ήρθε.

Από εδώ και πέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίζει από την κοινωνία. Θα έχουμε το δικό μας μεγάφωνο, και θα είστε εσείς. pic.twitter.com/kLkltX9sxl

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) October 2, 2023«Θέλω να έρθετε στο γραφείο μου. Το ζήτημα “καίει”»

Όταν έφτασε στην γέφυρα του χειμάρρου Κραυσίδωνα, θέλησε να συναντήσει την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης Σκουπιδιών.

Μόλις είδε τα μέλη της Επιτροπής ζήτησε αμέσως να συνομιλήσει μαζί τους μακριά από τις κάμερες για το μεγάλο θέμα της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μόλις έφτασε στην γέφυρα είδε το πανό της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, που έγραφε ότι ο Σωκράτης Φάμελλος που τον συνόδευε είναι ανεπιθύμητος στον Βόλο καθώς ως υπουργός περιβάλλοντος υπέγραψε την μεταφορά σκουπιδιών δια θαλάσσης στην ΑΓΕΤ και πλησίασε τα μέλη της Επιτροπής.

«Θέλω να έρθετε στο γραφείο μου. Το ζήτημα “καίει”. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε συνάντηση», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στα μέλη της Επιτροπής, που είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στον συνδυασμό του της Συμμαχίας για τον Βόλο.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Το 2% των Ελλήνων είναι υποψήφιοι (Video)

Βορίδης για Κασσελάκη: Στρατηγική του η εμφάνιση στα ΜΜΕ, αν ήθελε να γυμναστεί μακριά από τις κάμερες υπάρχει τρόπος (video)

Κηφισός: Παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό από τον Γιάννη Οικονόμου – γερανοί και τροχονόμοι

Keywords
Τυχαία Θέματα